Labdarúgó NB I - Győzött és bronzérmes a Debrecen

Sport, 2023.05.27

A Debrecen 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának szombati játéknapján, ezzel megszerezte a bronzérmet és a következő szezonban indulhat a Konferencia-liga selejtezőjében.



OTP Bank Liga, 33. forduló:
Debreceni VSC-Újpest FC 2-0 (1-0)
---------------------------------
Nagyerdei Stadion, 14 014 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Lagator (26.), Manrique (52.)

sárga lap: Kusnyír (56.), illetve Gouré (18.), Pauljevic (20.), Diaby (73.)


Debrecen:

--------
Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Romancsuk, Ferenczi - Lagator, Loncar (Dzsudzsák, 90.) - Varga K. (Szécsi, a szünetben), Manrique (Bárány, 90.), Bódi (Kiziridisz, 80.) - Do. Babunszki (Mance, 80.)


Újpest:

-------
Banai - Andzulasz, Diaby, Fehér (Kovács D., 89.) - Pauljevic, Onovo, Boumal, Mörschel (Jevtovski, 57.), Antonov (Ambrose, 57.) - Csoboth (Mucsányi, 77.), Gouré (Simon K., 57.)


Jó iramú első félidőt láthatott a közönség, mindkét csapat gólra törően játszott. Több helyzet is kialakult, a veszélyesebbek az újpesti kapu előtt, s a félidő derekán, egy szöglet után meg is szerezte a vezetést a hazai együttes. A folytatásban a Debrecen egyre inkább átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, s a játékrész hajrájában akár meg is duplázhatta volna előnyét, Banai azonban többször is nagyot védett.

A szünet után beszorították ellenfelüket a házigazdák, ennek néhány perc elteltével meg is lett az eredménye, Manrique idénybeli első találatával kétgólosra növelték előnyüket. A fővárosiak hármat cseréltek, ezzel megélénkült a támadójátékuk, de a szépítés nem jött össze - ebben Megyeri kapusnak is nagy szerepe volt. A szórványos debreceni kontrák nem igazán jelentettek veszélyt, így végül maradt a kétgólos - és megérdemelt - hazai siker.

Az utolsó percekre beállt Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya is, aki az előző fordulóban csuklótörést szenvedett és vasárnap megműtötték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!