Labdarúgó NB I - Győzött és elmozdult a kieső helyről a Honvéd

Sport, 2023.03.11

A Budapest Honvéd 1-0-ra legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A kispesti együttes egymás után a második meccsét nyerte meg úgy, hogy gólt nem kapott, a három ponttal pedig megelőzte a MOL Fehérvárt és elmozdult a kieső helyről.OTP Bank Liga, 23. forduló:
Budapest Honvéd-ZTE FC 1-0 (1-0)
--------------------------------
Bozsik Aréna, v: Erdős

gólszerző: Kocsis (40.)

sárga lap: Kocsis (39.), Lovric (95.), illetve Csóka (7.), Szendrei (16.), Tajti (31.), Gergényi (43.), Mocsi (62.)


Honvéd:

-------
Dúzs - Lovric, Prenga, Capan (Cirkovic 56.), Tamás - Sampeiro (Plakushchenko 93.), Gomis, Mitrovic, Domingues (Átrok 94.) - Kocsis (Ennin 71.), Lukic (Jonsson 71.)


ZTE:

----
Demjén - Huszti, Mocsi, Csóka, Gergényi - Lesjak, Szalay, Tajti, Ubochioma (Kovács 79.), Szendrei - Németh (Grezda a szünetben)


A Honvéd kezdte harcosabban a mérkőzést. A hazaiak magasan letámadtak és igyekeztek gyorsan a rivális 16-osáig eljutni, fölényük azonban leginkább csak szögleteket eredményezett, nagy helyzetig nem jutottak el. Tíz perc után kezdett magára találni a ZTE, amely a félidő közepén több ígéretes lövéssel is próbálkozott. A játékrész hajárjában ismét a házigazda került fölénybe és öt perccel a vége előtt vezetést szerzett, miután a húszéves Kocsis Dominik a bal oldalon kiugrott és a Lukictól kapott passz után egy testcsellel becsapta a kapujából kifutó Demjént és a hálóba gurított.

A folytatásban a Honvéd egyértelműen az előnye őrzésére rendezkedett be és sikerült olyan hatékonyan megszerveznie védelmét, hogy a vendégek minden igyekezetük ellenére sem tudtak helyzetig, vagy akár lövésig eljutni. A második félidőben veszély ritkán, és akkor is a vendégek kapujánál alakult ki, újabb gólt azonban nem szerzett a házigazda sem, amely így is értékes győzelemmel hagyta el a pályát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!