Labdarúgó NB I - Idén először nyert idegenben az MTK

Sport, 2024.04.06

Az MTK 2-1-re nyert a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján, ezzel megszerezte idei első idegenbeli győzelmét. Sikerüknek köszönhetően a kék-fehérek pontszámban utolérték a tabella negyedik helyén álló hajdúsági együttest.



OTP Bank Liga, 27. forduló:
Debreceni VSC-MTK Budapest 1-2 (0-1)
------------------------------------
Debrecen, v.: Erdős

gólszerzők: Bárány (57.), illetve Kosznovszky (17.), Horváth A. (50.)

sárga lap: Dreskovic (84.), Dzsudzsák (85.), Ferenczi (95.), illetve Kocsis (24.), Jurina (84.), Varju (85.), Hej (95.), Nagy Zsom. (99.)


Debreceni VSC:

--------------
Megyeri - Baranyai (Tuboly, 88.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Ojediran (Szécsi, 88.), Manrique (Szuhodvoszki, 55.) - Vajda (Loncar, 55.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 55.) - Bárány


MTK Budapest:

--------------
Demjén - Kocsis, Kádár, Nagy Zsom. - Hej, Kata, Kosznovszky, Horváth A. (Végh B., 73.), Antonov - Bognár I. (Varju, 82.), Németh K. (Jurina, 60.)


Debreceni helyzetekkel indult a találkozó, mégis a vendégek szereztek vezetést bő negyedóra játék után. Innentől kezdve az MTK akarata érvényesült, a hazaiak a kapus Megyeri bravúrjainak, és a védő Lagator szép mentéseinek köszönhetően nem kerültek nehezebb helyzetbe a szünetig.

Kevesebb mint öt perccel a fordulást követően megduplázta előnyét a fővárosi alakulat, Horváth az ellenfél 16-osánál szerzett labdát, majd Bognártól kapta vissza gyönyörűen és tekert a bal alsóba. Már az 55. percben hármat cseréltek a vendéglátók, ennek pedig bő egy percen belül meg is lett az eredménye, Bárány szépített. Néhány perccel később a kapufa mentette meg az MTK-t és a folytatásban is a hajdúságiak irányítottak.

A hajrában paprikássá vált a hangulat, keményen küzdött az egyenlítésért a DVSC, de az MTK sikerrel őrizte egygólos előnyét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!