Labdarúgó NB I - Kétgólos hátrányból fordítva nyert Pakson a ZTE

Sport, 2024.02.16

Az éllovas Paks kétgólos előnyét eltékozolva nagy meglepetésre 4-3-ra kikapott hazai pályán a kiesés elkerüléséért küzdő Zalaegerszegtől a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A tolnai csapatnak ez volt az első veresége otthon a mostani szezonban, s továbbra is egy pont az előnye a második helyen álló, címvédő Ferencvárossal szemben.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Paksi FC-Zalaegerszeg 3-4 (2-0)
-------------------------------
Paks, v.: Bogár

gólszerzők: Evangelu (4., öngól), Könyves (45+2., 55.), illetve Gruber (53.), Croizet (65., 91.), Mance (73.)

sárga lap: Szabó B. (78.), Hahn (79.), illetve Kiss B. (15.), Evangelu (62.), Mim (93.)


Paksi FC:

---------
Szappanos - Vas, Kinyik, Lenzsér - Osváth, Papp K., Haraszti (Szélpál, 62.), Mezei (Szabó B., 71.), Balogh B. - Könyves (Hahn, 71.), Tóth B. (Böde, 62.)


Zalaegerszegi TE FC:

--------------------
Dombó - Szendrei, Várkonyi, Evangelu, Szafronov, Medgyes (Hadida, a szünetben) - Kiss B. (Mim, a szünetben), Kovács B. (Németh, 65.), Bedi - Gruber (Croizet, 65.), Mance (Sajbán, 91.)


A kezdő sípszótól magához ragadta a kezdeményezést a Paks, s ennek hamar meg is lett az eredménye, miután Könyves középre adott labdája a menteni igyekvő Evangeluról a hálóba vágódott. A gól után is a hazaiak irányítottak, a ZTE szinte semmi veszélyt nem jelentett a kapura, sőt, a térfeléről is alig tudott kijönni. A házigazdák a 28. percben büntetőhöz jutottak, miután Könyvessel szabálytalankodtak a 16-oson belül. A sértett állt oda a 11-eshez, de a jobb alsó sarokra tartó lövését Dombó hárította. Az első félidő hajrájában kijött a szorításból a Zalaegerszeg, veszélyes helyzetet azonban nem tudott kialakítani. A másik oldalon viszont Könyves javította korábbi hibáját, egy remek összjáték után bevette Dombó kapuját.

A fordulás után váratlanul szépítettek a vendégek, az elalvó paksi védelem asszisztálása mellett Gruber volt eredményes, de nem sokáig örülhetett a ZTE. A remek estét produkáló Könyves szinte azonnal válaszolt, egy jobboldali szöglet után ismét betalált, visszaállítva ezzel a kétgólos különbséget. Az első játékrészhez hasonlóan a hazaiak birtokolták többet a labdát, Dombó többször is nagyot védett, ezért is volt meglepő, hogy a vendégek újra szépíteni tudtak a csereként beállt Corizet első labdaérintéséből. Szappanos vesszőfutása ezzel még nem ért véget, egy ártalmatlannak tűnő labda ugyanis megpattanva egy göröngyön, átugrotta őt, Mance pedig begyalogolt vele kapuba, így - bár a játék képe egyáltalán nem ezt mutatta - döntetlen állásról kezdődött a hajrá. Az utolsó percekben nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a Paks, de a slusszpoén még hátra volt: Croizet lövése megpattant Szélpálon, Szappanos pedig bevédte a labdát, így vendégsikerrel ért véget az őrült találkozó.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!