Labdarúgó NB I - Kisvárdai győzelemmel kapaszkodik a Haladás

Sport, 2019.04.27

A Szombathelyi Haladás idegenben legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel javult az esélye a bennmaradásra.

Az utolsó helyezett vendégcsapat a bajnokság korábbi szakaszában kétszer kikapott szombati ellenfelétől, most viszont fontos győzelmet aratott, miközben a kilencedikről a tizedik helyre visszacsúszó Kisvárda helyzete romlott. A két csapat között négy pont a különbség három fordulóval a bajnokság vége előtt.



OTP Bank Liga, 30. forduló:
Kisvárda Master Good-Szombathelyi Haladás 1-2 (1-2)
---------------------------------------------------
Kisvárda, 2620 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Grozav (11.), illetve Priskin (24., 11-esből), Rui Pedro (28.)

sárga lap: Lukjancsuk (23.), Melnyik (73.), Hugo Seco (84.), illetve Priskin (20.), Ivanov (45.), Bamgboye (51.), Dausvili (62.), Rui Pedro (81.), Király (94.)


Kisvárda:

---------
Felipe - Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Lukjancsuk (Protic, 82.) - Karaszjuk, Ene (Ilic, 67.) - Gosztonyi (Hugo Seco, 72.), Cukalasz, Grozav - Horváth Z.


Haladás:

--------
Király - Habovda, Jagodics, Németh Mi., Mohl (Tamás L., 76.) - Dausvili - Bamgboye, Goldojuk (Holdampf, 71.), Rui Pedro, Ivanov - Priskin (Ofosu, 66.)


Aktívabban kezdte a mérkőzést a Kisvárda, több támadást vezetett, mint ellenfele és hamar meg is szerezte a vezetést. Nem sokkal később megint a vendégek kapujába jutott a labda, de les miatt ezt a gólt nem adta meg a játékvezető. A Haladás nem igazán talált fogást a hazai csapaton, mégis sikerült egyenlítenie: Lukjancsuk szabálytalanul állította meg a 16-oson belülre betörő Bamgboyét, a megítélt büntetőt Priskin értékesítette. Négy perccel később pedig már fordított is a Haladás egy szép támadás eredményes lezárásával.

A két góltól magabiztosabbá vált a vendégcsapat, többet birtokolta a labdát, a félidő második felében a Haladás elképzelése szerint folyt a játék.

A szünet után megint a Kisvárda volt kezdeményezőbb, a szombathelyi csapat elsősorban a védekezéssel törődött. Ebben az időszakban Király Gábor, a vendégek kapusa több nagy mentést mutatott be. A hazaiak a folytatásban is nagy energiát mozgósítottak az egyenlítésért, miközben egy-egy alkalommal veszélyes ellentámadást vezetett a Haladás. A Kisvárda sok időt töltött ellenfele kapuja előtt, volt is esélye a gólszerzésre, de végül nem járt sikerrel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!