Labdarúgó NB I - Növelte előnyét a Puskás Akadémia a félbeszakadt mérkőzés pótlásán

Sport, 2021.08.18

A Puskás Akadémia vendégként 3-1-re győzött a ZTE ellen a felhőszakadás miatt vasárnap félbeszakított és szerdán befejezett mérkőzésen a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

Az összecsapást 1-2-es állásnál a 70. percben szakította félbe Bogár Gergő játékvezető, majd félóra elteltével döntött arról, hogy nem folytatható a játék, mivel a pálya talaja futballra alkalmatlanná vált.

A szövetség versenybizottsága hétfőn úgy határozott, hogy a 70. perctől folytatódjon a mérkőzés.


OTP Bank Liga, 3. forduló:
Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-0)
-----------------------------------------
Zalaegerszeg, v.: Bogár

gólszerzők: Skribek (13.), illetve Favorov (54.), Puljic (66.), Corbu (92.)

sárga lap: Grezda (76.), illetve Komáromi (12.), Slagveer (84.)


ZTE FC:

-------

vasárnap:
Demjén - Németh E. (Lesjak, 66.), Serafimov, Sebestyén, Gergényi - Bedi, Sankovic, Halilovic (Spoljaric, 66.) - Babati (Grezda, 66.), Koszta, Skribek

szerdán:
Demjén - Lesjak, Serafimov, Sebestyén, Gergényi - Halilovic, Spoljaric, Bedi - Grezda, Zimonyi, Skribek



Puskás Akadémia:

----------------

vasárnap:
Tóth B. - Gera D. (Slagveer, 69.), Stronati, Spandler, Deutsch L. - Van Nieff, Corbu, Favorov - Komáromi, Puljic, Plsek

szerdán:
Tóth B. - Favorov, Stronati, Spandler, Deutsch L. - Plsek, Van Nieff - Komáromi, Corbu, Slagveer - Puljic


A hazaiaktól Bobál Dávid, Kálnoki-Kis Dávid, illetve Waltner Róbert vezetőedző, a vendégektől pedig Nagy Zsolt és Joao Aniceto Grandela Nunes hiányzott eltiltás miatt. Rajtuk kívül a felcsúti együttesben Szolnoki Roland és Géresi Krisztián sem játszhatott sérülés miatt.

Vasárnap a ZTE előtt adódott az első ziccer a nyolcadik percben, de a Puskás Akadémia ekkor még nem került hátrányba, öt perccel később viszont már igen, amikor egy védelmi hibát kihasználva éppen a felcsútiaktól kölcsönvett Skribek Alen bombázott a hálóba 14 méterről. Az első félidő folytatása a nagy hőség miatt nem hozott izgalmakat, alig jutottak el veszélyes lövésig a játékosok. A Puskás Akadémia legígéretesebb próbálkozásánál, Komáromi György beadásánál Demjén Patrik mentett Gera Dániel elől a hosszabbítás második percében.

A második felvonás elején némileg aktívabbak voltak a vendégek, és az 54. percben sikerült is egyenlíteniük: az előző idényben Zalaegerszegen szereplő Artem Favorov lövése az élete első NB I-es mérkőzését játszó Sebestyén Lóránt hátáról pattant a hálóba. A 66. percben Deutsch beadását az őrizetlenül hagyott Jakov Puljic lőtte a kapuba, ezzel már a Puskás vezetett. Ettől kezdve pedig nem a hőség, hanem a szakadó eső és a viharos erejű szél nehezítette - még vasárnap - a csapatok dolgát, de nem sokáig, mert a hetvenedik percben Bogár Gergő játékvezető félbeszakította a meccset.

A szerdai folytatásban gyönyörű napsütés várta a csapatokat, illetve azokat a nézőket, akik ismét kilátogattak a stadionban, vagy az újakat, akik jelképes áron belépőt váltottak.

A maradék húsz percben nem tudta igazán megtartani a labdát a ZTE, így nem volt esélye nyomást gyakorolni a Puskás Akadémiára, amely taktikusan őrizte az eredményt, sőt, a hajrában egy kontratámadásból még növelte is az előnyét. A hazaiaknak ebben a szakaszban egy helyzetük volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!