Labdarúgó NB I - Öngóllal mentett pontot a Puskás Akadémia Fehérváron

Sport, 2019.04.27

A Puskás Akadémia az utolsó percekben egy öngóllal mentett pontot a MOL Vidi FC otthonában a MOL Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy Ferencváros története 30. bajnoki címét ünnepelheti, ugyanis az előző kiírásban aranyérmes fehérváriak hátránya már behozhatatlan a zöld-fehérekkel szemben.



OTP Bank Liga, 30. forduló: MOL Vidi FC - Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0) ------------------------------------------ Székesfehérvár, 2585 néző, v.: Kassai

gólszerzőK: Milanov (54., 11-esből), illetve Kovácsik (85. - öngól)

sárga lap: Vinícius (92.), illetve Szolnoki (91.)



MOL Vidi FC:

------------
Kovácsik - Stopira, Juhász R., Vinícius, Tamás K. - Nego, Nikolov, Pátkai - Kovács I. Milanov (Hodzic 88.) - Futács (Scepovic 70.)



Puskás Akadémia FC:

-----------------
Hegedüs L. - Poór (Heris 84.), Hegedűs J., Hadzsiev, Nagy Zs. - Mioc, Szolnoki - Sós (Radó 73.), Vega, Szakály P. (Kiss T. 61.) - Knezevic



A mérkőzés elején nagy fölényben játszott a Vidi, sokat birtokolták a labdát a fehérváriak, de igazi gólhelyzetbe nem kerültek. A Puskás megszállta kapuja előterét és gyors ellentámadásokat vezetett, amelyek több veszélyt hordoztak magukban. A félidő közepén Juhász Roland szöglet utáni fejesét Hegedüs Lajos tolta a felső lécre, majd a túloldalon Josip Knezevic szabadrúgása alig kerülte el a fehérvári kaput.

A gól nélküli első játékrészt követően a második félidő elején megszerezte a vezetést a Vidi: a Kovács István buktatásáért megítélt tizenegyest Georgi Milanov váltotta gólra. A Puskás hátrányba kerülve magához ragadta a kezdeményezést, de csak egy nagy hazai védelmi hiba utáni öngólból tudott egyenlíteni Kovácsik Ádám öngóljával. A kapus néhány perc múlva javította hibáját, Kiss Tamás lövését hárította nagy bravúrral, így maradt az 1-1-es döntetlen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!