Labdarúgó NB I - Portugál vezetőedző irányítja a Kisvárdát

Sport, 2021.05.20

A portugál Joao Janeiro lesz a következő idényben a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good vezetőedzője.

A klub honlapjának csütörtöki híre szerint a 39 éves tréner a 2018/19-es szezonban Szegeden volt edző, így nem ismeretlen számára a magyar bajnokság.

Janeiro korábban hazájában több klubnál másodedzőként és játékosmegfigyelőként is dolgozott, de az Egyesült Államokban is vállalt munkát.

Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója azt mondta, korábban is kapcsolatban állt a szakemberrel, akinek folyamatosan követte a futballról alkotott filozófiáját, és elemzéseket is kért már tőle.

"Rengeteg megbeszélés és információgyűjtés után egyértelművé vált számunkra, hogy tud nekünk segíteni. A fiatal játékosok portfóliója az ő meglátása szerint egyezett a miénkkel, ez azért fontos, mert korábban jeleztük, más útra térünk, amelyben több szerep jut az akadémistáinknak" - indokolta a döntést a sportvezető, aki szerint szeretnének az új gondolatok, az új filozófia és az új futballkultúra által lehetőséget teremteni a tanulásra, a megújulásra.

Révész kiemelte, Janeiro munkáját a klub akadémiájának szakmai igazgatója, Szentes Lázár fogja felügyelni.

A Kisvárda az OTP Bank Liga előző idényében Supka Attila vezetésével ötödik lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!