Labdarúgó NB I - Skót sportigazgató a Honvédnál

Sport, 2022.05.30

Skót sportigazgatóval kötött szerződést a Budapest Honvéd labdarúgócsapata.

A klub hétfőn a honlapján jelezte, hogy Chris Docherty sportigazgatóként, a horvát Ivan Kepcija pedig szakmai tanácsadóként tevékenykedik majd Kispesten.

"A két szakember nem először dolgozik majd együtt, hiszen Docherty a Hajduk Splitnél már segítette a sportigazgató Kepcija munkáját, csakúgy mint a horvát szövetség számára készített fejlesztési tanulmány összeállítása során" - áll a honlapon.

Chris Docherty hazájában, a skót szövetségnél kezdte karrierjét, ahol a játékosok fejlesztésével, az ellenfelek, illetve a mérkőzések elemzésével foglalkozott, később pedig az U21-es válogatott stábjának volt a tagja.

Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezetője a szakmai munka erősítését várja a két szakembertől:

"Chris és Ivan érkezésével azt a szakmai munkát szeretnénk átalakítani, megerősíteni és hangsúlyosabbá tenni, ami a játékoskiválasztástól a csapatba építésen át egészen a számonkérésig terjed. Jó kluboktól jönnek és dolgoztak már együtt, így azt várjuk tőlük, hogy tapasztalataikat és kapcsolatrendszerüket hasznosítva sikeresebbé tegyék a Honvédot. Emellett még várhatóak átalakítások bizonyos sportszakmai területeken és természetesen a játékoskeretben is jelentős változás lesz" - nyilatkozott Kun Gábor.

A Honvéd a két hete zárult idényben a kilencedik helyen végzett, csak az utolsó fordulóban vált biztossá bennmaradása az OTP Bank Ligában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!