Labdarúgó NB I - Varga Barnabás mesternégyesével fölényes FTC-győzelem az örökrangadón

Sport, 2024.02.06

A Ferencváros otthon 5-1-re nyert az MTK ellen kedden a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában úgy, hogy a hazaiak góljaiból a válogatott támadó, Varga Barnabás négyet szerzett.

Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest A két patinás fővárosi együttes 223. alkalommal csapott össze az élvonalban. Az örökrangadók mérlege: az FTC 92 alkalommal győzött, az MTK pedig 52 döntetlen mellett 79-szer.

A két csapat szeptember végi mérkőzésén 6-1-es diadalt aratott a Ferencváros, azaz két összecsapáson 11 gólt szerzett fővárosi riválisa ellen.


OTP Bank Liga, 19. forduló:
Ferencvárosi TC-MTK Budapest 5-1 (1-1)
-------------------------------------
Groupama Stadion, 7014 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Varga B. (22., 52., 53., 56.), Loncar (66.), illetve Bognár (32.)

sárga lap: Besic (85.), illetve Spalek (69.)


FTC:

----
Varga Á. - Cissé (Mmaee, 67.), Wingo, Ramírez (Dhonata, 78.) - Zachariassen, Abu Fani, Habib (Besic, 78.), Loncar, Marquinshos - Varga B. (Lisztes, 67.), Kodro (Makreckis, a szünetben)


MTK Budapest:

-------------
Demjén - Kocsis, Kádár, Hej - Kovács M., Thiam (Kosznovszky, 58.), Kata, Végh (Varju, a szünetben), Nagy Zs. (Kovács P. (78.) - Bognár (Spalek, 63.), Ennin (Jurina, 63.)


Agilisan kezdte a mérkőzést a Ferencváros, birtokolta a labdát, sokat támadott, helyzetig is eljutott, majd a félidő felénél vezetést szerzett: Marquinhos balról ívelt középre, Varga Barnabás pedig a kilépő Demjént megelőzve az ötösről a kapuba fejelt. Nagy fölényben futballozott a hazai csapat, Varga pár perccel később újabb gólt szerezhetett volna, de közelről fölé lőtt, majd az MTK váratlanul egyenlített. Bognár távolról célozta meg a kaput, Wingón irányt változtatott a labda, így nem volt esélye a hárításra a Ferencváros kapusának, Varga Ádámnak. A 44. percben újra a vendégek hálójába került a labda, Varga Barnabás ezúttal kilenc méterről fejelt a kapuba, de videózás után kiderült, hogy felugrás előtt lökte Kata Mihályt, így Bogár Gergő érvénytelenítette a találatot. Az első félidőben az MTK egyszer próbálkozott gólszerzéssel a Ferencváros pedig több mint tízszer.

Varga Barnabás nem kedvetlenedett el a meg nem adott gólja miatt, az 52. és 56. perc között, három és fél perc alatt háromszor is betalált az MTK kapujába. Előbb a megpattanó labdát lőtte el Demjén mellett, majd a bizonytalankodó Kádárt előzte meg és passzolt a kapuba, azután pedig fejjel növelte csapata előnyét. Nem sokkal később sarokkal hozta helyzetbe Loncart, aki megszerezte a továbbra is nagy fölényben játszó hazaiak ötödik gólját, és mint később kiderült, ezzel beállította a végeredményt.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-MTK Budapest
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!