Labdarúgó NB I - ZTE-siker az újoncok találkozóján

Sport, 2019.08.24

A 17. perctől emberhátrányban játszó Kaposvár hazai pályán 4-0-ra kikapott a szintén újonc Zalaegerszegtől a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati játéknapján.



OTP Bank Liga, 4. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC-Zalaegerszeg 0-4 (0-2)
-------------------------------------------
Kaposvár, v.: Karakó

gólszerzők: Radó (33., tizenegyesből), Barczi (34.), Devecseri (83.), Ikoba (89.)

sárga lap: Ádám (31.), Nagy R. (47.), Szakály (53.), illetve Devecseri (45.)

kiállítva: Nagy K. (17.)


Kaposvár:

--------
Pogacsics - Nagy K., Hadaró (Nagy T., 41.), Hegedűs, Fodor - Jakimiv (Vachtler, 38.) - Nagy R., Szakály, Nagy J., Csiki (Bíró, 84.) - Ádám


ZTE FC:

---------
Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás - Mitrovic (Holodjuk, 75.), Kocsis, Bedi, Barczi (Hudák, 68.) - Radó, Bobál (Ikoba, 88.)


A két újonc csapat egyaránt pont nélkül várta a negyedik fordulót, igaz, a ZTE előzőleg csak két mérkőzést játszott. A vendégek nem nevezték a meccsre a nemrég szerződtetett, 26-szoros válogatott Stieber Zoltánt, aki júliusban távozott az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő DC Unitedtől, és 14 szezont töltött el légiósként.

A lendületesen kezdő hazaiak a 17. percben tíz főre fogyatkoztak Nagy Krisztián durvasága nyomán, az emberelőnybe került ZTE pedig egyre többet kezdeményezett. Ennek eredményeképpen egy perc alatt két góllal elhúzott a másodosztály bajnoka, a Kaposvár a félidő hajrájában jutott el újra helyzetekig.

A fordulás után a játékvezető les miatt érvénytelenítette az elszántan rohamozó hazaiak szépítő találatát, majd felváltva alakultak ki helyzetek a két kapu előtt. A hajrában a vendégek újabb két gólja megpecsételte a somogyi csapat sorsát, a ZTE 2012 áprilisa után nyert újra élvonalbeli mérkőzést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!