Labdarúgó NBI - A Fehérvár a ZTE elleni döntetlennel a második helyre lépett

Sport, 2024.04.21

A Fehérvár FC a tabella második helyére lépett, mivel házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi játéknapján.



OTP Bank Liga, 29. forduló: Fehérvár FC-ZTE FC 1-1 (0-0) ---------------------------- Székesfehérvár, 3756 néző, v.: Csonka

gólszerző: Christensen (70., tizenegyesből), illetve Safronov (86.)

sárga lap: Gergényi (63.), Schön (72.), illetve Safronov (53.), Dombó (69.), Evangelu (89.)


Fehérvár:

--------
Tóth B. - Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön (Pető, 93.) - Katona M. (Gradisar, 83.), Sigér, Christensen - Karamoko, Stefanelli (Berki, 87.)


ZTE:

---
Dombó - Szendrei, Evangelu, Safronov, Medgyes (Csóka, 71.) - Kiss B. (Németh D., 81.), Sankovic, Vogyicska (Bedi, 54.), Mim (Sajbán, 71.) - Croizet (Meshack, 81.), Mance


A kezdeti tapogatózást követően a Fehérvár került fölénybe, Dombó Dávidnak több nagy védés kellett ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. A Zalaegerszeg leginkább Antonio Mance gyorsaságára próbált építeni, aki az első félórában egyszer került ziccerbe, azt viszont elrontotta. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a csapatok is visszább vettek az iramból, így nem volt meglepő, hogy a szünetig nem esett gól.

A fordulást követően a vendégek játszottak jobban, Mance keresztlécre bombázott labdájánál közel álltak a vezetés megszerzéséhez. Felpörögtek a hazaiak is, kezdeményezőbbé váltak, elsősorban Mamadou Karamoko volt elemében, aki kiharcolt egy büntetőt, amit Tobias Christensen magabiztosan értékesített. Nem adta fel a Zalaegerszeg és Olekszandr Safronov fejesével elvitt egy pontot Fehérvárról.

Bár a házigazdák nem nyertek, pontazonossággal, jobb gólkülönbséggel megelőzték a Paksot a tabellán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!