TV műsor

Lalovic, az UWW vezetője lesz az egyetlen jelölt a szeptemberi elnökválasztáson

Sport, 2020.07.13

Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) vezetője lesz az egyetlen jelölt a szervezet szeptemberi elnökválasztásán.

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál az UWW közleményére hivatkozva kiemelte: a 61 éves szerb sportvezető második hatéves ciklusát kezdi majd meg, miután rajta kívül nincs másik jelölt a tisztségre. A választásra szeptember 6-án, az UWW kongresszusán kerül majd sor, amelyet a belgrádi junior világbajnokág keretében tartanak. A szervezet kiemelte: a koronavírus-járvány miatt a kongresszus lebonyolítására különféle lehetőségeket dolgoznak ki.

Raphael Martinetti lemondását követen Lalovic 2013 óta vezeti a birkózók szövetségét, és - miután a sportágat reformokkal sikerült benntartania az olimpiai programban - 2014-ben először választották meg elnöknek, méghozzá egyhangúlag.

Az UWW hozzátette: a szövetség európai szekcióját ideiglenes elnöki megbízatással a következő évben esedékes választásig továbbra is a görög Teodorosz Hamakosz irányítja, aki június elején vette át az elhunyt bolgár sportvezető, Ceno Cenov munkáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!