TV műsor

Leo Gudas marad a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője

Sport, 2021.06.08

A cseh Leo Gudas marad a jégkorong Erste Ligában szereplő Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője.

A klub kedden jelentette be, hogy Gudassal - aki az előző szezon közben, december 6-án vette át a csapatot - a 2021/22-es idényre szóló szerződést kötöttek. A gárda legutóbb sereghajtó volt.

"Tavaly szezon közben érkeztem, és annak ellenére, hogy a csapattal nem sikerült elérni a célunkat, azt tapasztaltam, hogy itt Dunaújvárosban kiválóak a lehetőségek a nyugodt munkához. Jól éreztem magam, tetszett a város, a jégcsarnok, az új metodikai központ" - mondta Gudas. "Bíztam benne, hogy visszatérhetek és lehetőséget kapok a csapatot felkészíteni. A vezetőség egy fiatal együttes felépítését, alapjainak lefektetését tűzte ki célul. Van már benne tapasztalatom edzőként. Szeretem az effajta kihívásokat, izgatottan várom, mit sikerül alkotnunk együtt!"

A vezetőedző kifejtette, hogy közép- és hosszú távú fejlesztésbe kezdenek, ugyanakkor rövid távon nem fogalmaztak meg számszerű célt.

"Ez azt jelenti, hogy egyelőre az a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk azokat a tehetséges játékosokat, akik készen állnak arra, hogy profi jégkorongozók legyenek. A profivá válás egy hosszabb folyamat, de mi minden segítséget megadunk majd a játékosoknak, hogy kihozzák magukból a maximumot. Erős versenyt szeretnénk az ifik, juniorok, fiatal felnőttek között a csapatba kerülésért. Ez az alapja, hogy a jövőben egyre jobbak legyünk. Célunk, hogy napról napra fejlődjünk!" - mondta.

A csapat augusztus 2-án kezdi a felkészülést a következő szezonra, négy hétig próbajátékosokkal, akik ez alatt az időszak alatt harcolhatják ki a szerződést maguknak. A végső keret szeptember elejére állhat össze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!