Letették az abonyi birkózó edzőcsarnok alapkövét

Sport, 2021.10.08

Letették pénteken Abonyban a helyi birkózó edzőcsarnok alapkövét.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke beszédében kiemelte, hogy 2010 előtt erről az alapkőletételről "még álmodni sem lehetett volna", de 2010 után a kormány stratégiai ágazattá nyilvánította a sportot, és az azóta, "nem kis ellenszélben" meghozott döntéseknek köszönhető a mostani abonyi fejlesztés is.

"Nemcsak birkózó csarnokot építünk itt, hanem tornatermet is, tehát azt a létesítményt, amelyet majd délutánonként a birkózók vesznek birtokukba, délelőtt a gyerekek használhatják" - jelentette ki Németh Szilárd. Hozzátette, hogy az abonyi iskola az egyik legnagyobb erőforrás-tartaléka lesz a magyar birkózásnak.

A szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy a sportág nagy hagyományokkal rendelkezik Abonyban, a település szülötte többek között Varga János olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, a Nemzet Sportolója is, akiről majd elnevezik az abonyi létesítményt.

"Ez a csarnok 235 millió forintért épül fel, ebből több mint 200 millió forint a magyar kormány támogatásával került ide, és itt kell kiemelnem, hogy 2015 óta hétmilliárd forint érkezett a Magyar Birkózó Szövetséghez infrastruktúrafejlesztésre" - mondta Németh Szilárd.

Az MBSZ elnöke arról is beszámolt, hogy az abonyi csarnokban 40 gyermek birkózhat majd két szőnyegen, a létesítmény teljes területe pedig több mint 300 négyzetméter lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!