Ligetvári Patrik úgy készül a Gyöngyös ellen, mintha világversenyen lenne

Sport, 2024.02.23

Ligetvári Patrik szerint a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a sűrű program miatt olyan helyzetben van, mint egy válogatott a világversenyen.

Férfi kézilabda Eb - Interjú Ligetvári Patrikkal A bakonyiak tavaly februárban hazai pályán, majd szeptemberben idegenben is kikaptak a dán GOG-tól a Bajnokok Ligájában, csütörtökön házigazdaként viszont úgy nyertek 34-31-re a csoportkör 12. fordulójában, hogy ellenfelük egyszer sem vezetett.

"Nehéz mérkőzésre számítottunk és azt próbáltuk elérni, hogy mi irányítsuk az egész találkozót. Igyekeztünk kiküszöbölni azokat a hibákat, amelyeket a szezon első felében elkövettünk, és ez nagyjából sikerült is" - nyilatkozta az MTI-nek Ligetvári.

A védekező-specialista kezdőként lépett pályára, és ezúttal is fontos láncszeme volt a hátsó alakzatnak, egészen az 51. percig, amikor a harmadik kiállítása miatt már nem térhetett vissza.

"Kaptunk gólokat a távoli zónákból, de főleg az első félidőben nagyon jól működött a védekezésünk és a lerohanásunk. Készültünk rá, hogy szinte minden felelősség nélkül lőnek, olyan gólokat kaptunk, amelyekre számítottunk is, de hellyel-közzel jól megoldottuk ezeket a szituációkat és az első félidőben kevés találatuk volt" - magyarázta a válogatott játékos.

A veszprémiek mindössze két héttel ezelőtt igazolták le a BL-győztes dán kapust, Mike Ulrich Jensent, aki csütörtökön 11 lövést védett és dobott két gólt is.

Ligetvári szerint már nagyon jó az összehang Jensen és a védekező mezőnyjátékosok között, és látszik, hogy próbálnak neki segíteni, megbeszélik, mit kínálnak fel az ellenfélnek, ő pedig próbálja azokat a sávokat takarni.

"A nagy testét kihasználva be is ugrik ezekbe a lövésekbe és parádés védései vannak. Meccsről meccsre jobban hozzászokik a védekező játékosokhoz és egyre jobb teljesítmény tud nyújtani" - mondta a 207 centiméter magas, 115 kilós kapusról.

Csütörtökön este fél 9 előtt ért véget a GOG elleni BL-meccs, szombaton délután fél 4-kor azonban már kezdődik a bakonyiak bajnoki találkozója, ráadásul idegenben, Gyöngyösön, ahol a Szeged három héttel ezelőtt 35-33-ra kikapott.

Ligetvári hangsúlyozta, nehéz összecsapásra számít, hiszen tavaly is jó mérkőzést játszottak Gyöngyösön, ahol mindig remek a hangulat és telt ház fogadja őket.

"Ez egy olyan helyzet, mint amikor egy világversenyen szerepelünk a válogatottal, ott sincs több idő a regenerációra. A januári Európa-bajnokság után a testek hozzá vannak szokva, hogy kétnaponta meccset játszik az ember, szóval szerintem ebből nem lesz probléma" - vélekedett.

A címvédő Veszprém 16 mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel vezeti az NB I-es tabellát, BL-csoportjában pedig két fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll, de ha a jövő héten Montpellier-ben nyer, majd otthon legyőzi a címvédő német SC Magdeburgot, biztosan megszerzi a második helyet és nem kell pályára lépnie a rájátszás első körében, hanem automatikusan a negyeddöntőbe jut.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!