Madaras Norbert bízik benne, hogy lesz vízilabda Európa-bajnokság

Sport, 2023.11.03

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bízik benne, hogy megrendezik az Európa-bajnokságot.

Madaras Norbert pénteken az M1 aktuális csatornának elárulta, a legvalószínűbb forgatókönyv jelenleg, hogy a férfi és a női Eb-t különválasztják. Németország és Hollandia jelentkezett rendezőnek, de hivatalos bejelentés csak valamikor a jövő hét elején várható.

Az elnök kiemelte, különösen a nők esetében lenne nagyon fontos, hogy megrendezzék a kontinensviadalt, hiszen a magyar válogatott még nem biztosította helyét az olimpián, az Eb pedig plusz egy lehetőséget jelentene a kvótaszerzésre. Hozzátette, a világbajnokság után Bíró Attila helyére kerülő Mihók Attila, Cseh Sándor szövetségi kapitány páros számára is fontos lenne, hogy minél több mérkőzésen gyakorolják az általuk elképzelt játékot.

Ugyan a férfi válogatottnak a világbajnoki győzelmével már megvan a párizsi kvótája, de Varga Zsolt szövetségi kapitány az Európa-bajnokságon több fiatalt is szeretne kipróbálni, így Madaras Norbert elmondta, nagyon bízik benne, hogy megtartják a kontinensviadalt.

A férfi és női Európa-bajnokságot eredetileg januárban Izraelben rendezték volna, az európai szövetség azonban csütörtökön úgy döntött, a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt ebben az időben és helyszínen nem tartják meg az eseményt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!