Madaras Norbert veszi át Wladár Sándor helyét a LEN vezetésében

Sport, 2023.03.12

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke veszi át Wladár Sándor helyét a vizes sportágak európai szövetségének (LEN) vezetőtestületében, a Büróban.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi sajtóközleménye szerint a személycsere a törökországi Belekben zajló hétvégi LEN-kongresszuson vált hivatalossá.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke egy éve került a LEN vezérkarába, majd nemrégiben a vizes sportágak nemzetközi szövetségének (WA) vezetésébe is beválasztották. Az új helyzetben a két hazai szövetség irányítói megállapodtak abban, hogy a legjobban akkor tudják képviselni a magyar érdekeket, ha Madaras átveszi Wladár helyét a LEN vezetőtestületében.

Wladár úgy fogalmazott, miután Magyarország részben az eredményeknek, részben a sorozatban rendezett világversenyeknek köszönhetően óriási súlyt képvisel az európai úszó- és vízilabdasportban, illetve világszinten is, egyértelmű volt, hogy a kérést támogatni fogják a LEN illetékesei. Hozzátette, a várakozásoknak megfelelően egyhangú szavazással erősítették meg Madaras Norbertet, akivel nagyon sokat nyer a LEN, és akinek a beválasztásával még jobban erősödhet a magyar vízilabda képviselete is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!