Magyar állami kitüntetést kapott Nenad Lalovic birkózóelnök

Sport, 2021.12.01

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári fokozatát adományozta Nenad Lalovicnak, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) vezetőjének, aki a kitüntetést Németh Szilárd államtitkártól, a magyar szövetség (MBSZ) elnökétől vette át szerdán a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportcsarnokában.

Magyar állami kitüntetést kapott Nenad Lalovic birkózóelnök Az ez alkalomból rendezett csepeli ünnepségen felolvasták a magyar államfő által írt hivatalos okiratot, mely szerint a szerb sportvezető a kitüntetést a "hazai és nemzetközi birkózósportág fejlesztését és népszerűsítését elkötelezetten szolgáló, sikeres munkája elismeréseként" érdemelte ki.

A szerdai eseményen nem csupán az állami elismerést kapta meg Nenad Lalovic, hanem egyúttal szerződést is írt alá Süle Lászlóval, a KIMBA kurátorával arról, hogy az akadémia az UWW partnere lesz a világ birkózásának fejlesztésében. A megállapodás alapján a Kozma István Birkózó Akadémia lesz a helyszíne több nemzetközi birkózóversenynek, edzőtábornak, szemináriumnak és más szakmai programoknak is.

Lalovic beszédében kiemelte: rendkívül megtisztelő számára a magyar kitüntetés.

"Ez az elmúlt hét-nyolc év munkájának, tehát a múltnak szól, de hasonlóképp büszke vagyok a KIMBA-val most megkötött megállapodásra is, ami viszont már a jövőnek szól, a sikeres szerb-magyar közös munka eredményeként" - mondta. Az elnök kifejtette: a birkózás ugyan egyéni sportág, de amennyiben képesek egyénileg fejlődni, akkor közösen, csapatként még többet fejlődhetnek és érhetnek el, hiszen az elmúlt évek egyértelműen megmutatták, hogy a nemzetközi birkózócsalád együtt képes messzire jutni.

Az aláírást követően Németh Szilárd körbevezette az UWW első emberét a létesítményben.

Az ünnepségen mások mellett Zeljko Trajkovic, a szerb szövetség elnöke, az MBSZ részéről Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató, világbajnok, valamint Hegedüs Csaba korábbi elnök, a KIMBA szakmai főtanácsadója, a magyar birkózósport legendás olimpiai bajnoka, továbbá az idei, tokiói ötkarikás játékokon aranyérmes Lőrincz Tamás is részt vett.
(MTI)

Galériánk

Magyar állami kitüntetést kapott Nenad Lalovic birkózóelnök Magyar állami kitüntetést kapott Nenad Lalovic birkózóelnök Magyar állami kitüntetést kapott Nenad Lalovic birkózóelnök
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!