Magyar bronz a karatésok törökországi Premier League-versenyén

Sport, 2021.03.14

Tadissi Martial a harmadik helyen végzett az isztambuli Karate1 Premier League viadalon.

A hazai szövetség a vasárnapi közleményében emlékeztetett rá, hogy az olimpián idén bemutatkozó sportágban több mint egy év után rendeztek ismét világversenyt. A Karate Világszövetség (WKF) legrangosabb sorozatának törökországi állomásán 72 ország több mint 600 karatésa lépett tatamira. A 67 kilósok súlycsoportjában az UTE versenyzője öt győzelemmel, és egy szoros csatában elszenvedett vereséggel jutott el a bronzéremig.

A világbajnoki ezüstérmes, többszörös Eb-bronzérmes és Európa Játékok-harmadik Tadissi Martial a selejtezőkben 1-0-s sikerrel kezdett az orosz Popov ellen, majd 5-4-re felülmúlta a guatemalai Wevert. A nyolc közé jutásért aztán 2-2-re végzett a hazaiak versenyzőjével, Uygurral, de a szabályok szerint az első szerzett pontnak köszönhetően a török jutott tovább.

A vigaszágon Tadissi folytatta remeklését: 2-0-ra verte a kolumbiai Caicedót, majd 8-0-ra a lengyel Sabieckit. A bronzmérkőzésen a fehérorosz Nhuyen volt az ellenfél, akit magabiztosan, 4-0-ra győzött le.

A hosszú nemzetközi leállás után szerzett érem biztató a tavaszi folytatásra, amikor a tervek szerint még két olimpiai pontszerző viadalt rendeznek - az egyik a májusi, horvátországi Európa-bajnokság lesz -, júniusban pedig egy olimpiai kvalifikációs tornán lehet indulási jogot szerezni Tokióra.

A magyarok közül Isztambulban még a 84 kilós György Dániel került éremközelbe, aki végül hetedik lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!