Magyar érmek a szerbiai és romániai birkózóversenyeken

Sport, 2021.09.06

Az oslói világbajnokság előtt álló kötöttfogású birkózó-válogatott Szerbiában, a női és a szabadfogású pedig a román fővárosban szerepelt sikeresen nemzetközi versenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szerbiai Mladenovacban hat nemzet 82 birkózója lépett szőnyegre, a magyar csapatból a junior világ- és Európa-bajnok Takács István (87 kg) szerepelt a legjobban, miután két oroszt, valamint hazai riválisát, Losonczi Ottót legyőzve aranyérmet szerzett. A csapat többi tagja közül Vitek Dáriusz (130 kg) második, Fritsch Róbert (72 kg), Kajtán Olivér (72 kg), Lévai Tamás (77 kg) és Szabó László (82 kg) harmadik lett.

Bukarestben a szabadfogásúak között az Eb- és U23-as vb-5. Kuramagomedov Murad (74 kg) győzött, Vida Csaba (79 kg) és Lángh Máté (125 kg) a harmadik helyen végzett. A női versenyben Bognár Erika (55 kg), Galambos Ramóna (57 kg) és Németh Zsanett (76 kg) is ezüstéremmel zárt, míg Szekér Szimonetta (53 kg), Dollák Tamara (59 kg), Felhő Viktória (68 kg) és Elekes Emese (72 kg) bronzzal.

Az idei világbajnokságot október 2. és 10. között rendezik a norvég fővárosban, Oslóban, az induló magyar csapatot a közeli jövőben jelöli ki a magyar szövetség (MBSZ) elnöksége a szakmai bizottságának javaslata alapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!