Magyar-kanadai - A magyarok ellen is fejlődni szeretne a világbajnok

Sport, 2024.05.07

A saját csapatára koncentrál André Tourigny, a kanadai jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, akinek tanítványai kedden (ma) a magyarokkal játszanak felkészülési mérkőzést az MVM Dome-ban.

A tengerentúl gárda hétfő esti sajtóbeszélgetésén az M1 aktuális csatorna kamerája előtt a szakvezető elmondta, óriási megtiszteltetés minden játékos és stábtag számára, hogy a mellkasukon viselheti a juharleveles címert, és a sportág történetének legnagyobb játékosainak a nyomdokaiba léphetnek.

A magyarok elleni 19 órakor kezdődő összecsapással kapcsolatban megjegyezte, NHL-es munkája miatt - mivel egyben a következő idényben Utah-ba költöző Arizona Coyotes vezetőedzője - nem tudta figyelemmel követni a magyar csapatot az elmúlt időszakban.

A szakember megjegyezte, nem nézi le ellenfelüket, de nekik legfőképpen a saját játékukra kell koncentrálniuk az MVM Dome-ben, szeretnének előrelépni az osztrákok elleni, vasárnapi felkészülési meccshez képest, amelyet Bécsben 5-2-re nyertek meg.

Andrew Mangiapane, a Calgary Flames csatára, a 2021-es világbajnokság legértékesebb játékosa elmondta, nagyon boldog, hogy jégre léphet a magyarok elleni összecsapáson, ugyanis tisztában van azzal, hogy a hazai szurkolók milyen fantasztikus, szinte már futballmérkőzésre emlékeztető hangulatot tudnak varázsolni a csarnokban.

Az előző NHL-draft első választottja, a Chicago Blackhaws csapatát erősítő Connor Bedard hangsúlyozta, mindig óriási megtiszteltetés a kanadai válogatottat képviselni, és bíznak benne, hogy a pénteken rajtoló csehországi világbajnokságon meg tudják védeni címüket.

A mindössze 18 esztendős csatárt arról is kérdezték, milyennek látta élete első NHL-es szezonját, mekkora változás volt az életében, hogy immár a profik táborát erősíti. Ezzel kapcsolatban a korszakos tehetségnek kikiáltott hokis megjegyezte, csak a mérkőzéseken kívüli programokból - mint például a mostanihoz hasonló sajtótájékoztatók - van jóval több a megszokottnál, de ez is a "műsor" része, ő továbbra is imád hokizni, és nagyon büszke arra, hogy elérte, amiről kisgyerekkora óta álmodott.

A magyar-kanadai találkozót 19 órától a Duna World élőben közvetíti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!