Magyar Nagydíj - Felkészülten várja a versenyt az MKIF

Sport, 2023.07.21

Felkészülten várja az idei Formula 1-es Magyar Nagydíjat a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő zrt. (MKIF), az M3-as autópályán motoros mentő és autómentő is készenlétben áll - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Mint írták, munkatársaik a régi, lezárt mogyoródi csomópontot újranyitották, felkészítették azt a média és a versenyre érkező VIP vendégek fogadására, az akkreditációra.

Az M0-M3 csomópont és a megnyitott mogyoródi csomópont között, a leállósávból VIP sávot alakítottak ki a Formula 1-es csapattagok, a média, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a hivatalos vendégek számára - tájékoztattak.

Kihelyeztek százötven forgalomterelő táblát, felkészítették a környékbeli pihenőket a megnövekedett forgalomra, hogy a hazai és nemzetköz szurkolókat, vendégeket is méltó módon tudják fogadni - közölték.

Kiemelték, hogy munkatársaik mintegy 300 ezer négyzetméteren szedték össze a szemetet és kaszálták le a füvet, negyvenezer négyzetméteren tisztították le az útburkolatot, emellett a pihenőhelyeket a hétvége alatt folyamatosan takarítják és a versenyhétvége során a rendőrséggel együttműködve a forgalomirányításban is segédkeznek.

Ha azt az időjárás indokolja az utazóknak ásványvizet osztanak, ezen kívül az M3-as sztráda egyik pihenőjében egy autómentő, míg a Gödöllői Autópálya Mérnökségen egy motoros mentő is ügyeletben lesz vasárnap estig - olvasható az MKIF közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!