Magyar-szerb - Egygólos vereség

Sport, 2022.03.24

A magyar labdarúgó-válogatott egy szerencsétlen öngóllal 1-0-ra kikapott a vendég szerb csapattól a Puskás Arénában rendezett csütörtöki barátságos mérkőzésen.

Labdarúgás - Magyarország-Szerbia A vb-résztvevő rivális a győztes találatot a 35. percben szerezte, amikor Aleksandar Mitrovic nagyszerű lövése és Gulácsi Péter bravúros védése után Nagy Zsolt szerencsétlenül ért a labdába. Ezzel az öngóllal a magyarok először kaptak ki az önálló Szerbiától, amellyel harmadszor találkoztak.

Marco Rossi szövetségi kapitány csereként két újoncnak adott játéklehetőséget Ádám Martin és a honosított Callum Styles személyében.

A magyar válogatott kedden az északír csapat vendége lesz Belfastban.




  • Eredmény:
Magyarország-Szerbia 0-1 (0-1)
------------------------------
Puskás Aréna, 30 ezer néző, v.: Filip Glova (szlovák)

gólszerző: Nagy Zs. (35., öngól)

sárga lap: Schäfer (66.), Gazdag (87.)


Magyarország:

-------------
Gulácsi - Botka (Kecskés, 80.), Lang, Fiola - Nego (Bolla, 59.), Nagy Á. (Gazdag, 59.), Schäfer, Nagy Zs. (Styles, 70.) - Sallai (Vécsei, 80.), Szoboszlai - Szalai Á. (Ádám, 70.)


Szerbia:

--------
V. Milinkovic-Savic - Veljkovic (Racic, 77.), Nastasic (Terzic, 65.), Pavlovic (S. Mitrovic, 55.) - Lukic (Radonjic, a szünetben), Gudelj - Zivkovic (Jovic, a szünetben), Tadic, S. Milinkovic-Savic, Kostic (Ristic, a szünetben) - A. Mitrovic


I. félidő:

----------

35. perc: bal oldali szerb szöglet után a túloldalon felfutó Mitrovic átvette a labdát, majd nagy erővel a rövid felső sarok irányába lőtt, de Gulácsi bravúrosan - a keresztléc segítségével - hárított, azonban a kipattanóhoz olyan szerencsétlenül ért hozzá Nagy Zsolt, hogy saját kapujába sodorta a labdát, amelyet már csak a gólvonalon túlról vágott ki Fiola (0-1).


A szurkolók élőképpel és egy Gábor Áron tüzér őrnagytól származó 1849-es idézettel fogadták a csapatokat: "a hazáért mindent a legjutányosabban".

Barátságos mérkőzéshez illően óvatosan kezdett mindkét csapat, de az "ismerkedős" perceket követően egyre bátrabban lendült támadásba is. Mindkét fél előtt egy-egy helyzet adódott, Szalai fejesét a szerb kapus bravúrral védte, míg Kostic ugyan betalált a magyar kapuba, de előbbi esetnél les, utóbbinál szabálytalanság miatt kifelé járt szabadrúgás. A két válogatott szervezettségét az is mutatta, hogy a védők rendre lesre állították a támadókat, így legfeljebb a szurkolóknak okoztak izgalmat a lehetőségek, amíg a játékvezető le nem fújta a szituációt. A magyarok mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a vb-résztvevő riválisnak, de hátul Nagy Zsolt hibája miatt mégis a vendégek vonulhattak előnnyel az öltözőbe.

A második félidőben sem változott a játék képe: Marco Rossi csapata méltó ellenfele volt a jobb erőkből álló szerb együttesnek, kifejezetten veszélyes akciókat is tudott vezetni, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, például Sallai 16 méterről tiszta lövőhelyzetben kétszer sem találta el a kaput. Az idő múlásával és a sokasodó cserékkel visszaesett a lendület és a színvonal is, a szerbek biztosan őrizték minimális előnyüket, sőt, egy ízben a magyar védelem majdnem megint összehozott egy gólt a vendégeknek, egyszer pedig, Aleksandar Mitrovic ziccerénél Gulácsi védett bravúrral. A hajrában a magyarok próbáltak nyomást gyakorolni a szerbekre, de inkább a labdavesztések utáni ellentámadások voltak veszélyesek, mígnem a hosszabbításban Schäfer András a kapufát találta el, a kipattanót pedig Szoboszlai Dominik nem tudta az üresen álló kapuba lőni, így maradt az egygólos vereség.

"Teljesen kiegyenlített mérkőzés volt. Javultunk labdabirtoklásban, amit kifejezetten kértem is, és helyzeteink is voltak. Ami nem tetszett, hogy túl sok passzt rontottunk el, sok volt a ki nem kényszerített hiba. De a hozzáállás jó volt" - értékelt Marco Rossi, aki szerint a szerbek győztes gólját szabálytalanság előzte meg, mert Mitrovicnak a kezére pattant a labda.

Az olasz szakember a két újoncot dicsérte, szerinte jó mentalitással szálltak a meccsbe, főleg Stylest emelte ki.

"Az eredmény miatt panaszkodhatok, de a játék miatt nem. Döntetlent érdemeltünk volna, ráadásul Szerbia ellen, ami nagy eredmény, tekintve, hogy világsztárok sora szerepel náluk" - összegzett Rossi.

Kollégája, Dragan Stojkovic ugyancsak elégedetten értékelt, szerinte mindkét gárda jó produkciót nyújtott. Úgy vélte, a magyar csapat sok mindenre képes lehet.

"Imádom Budapestet, a legszebb város!" - búcsúzott el a szakember.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia Labdarúgás - Magyarország-Szerbia
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!