Manchercz Krisztián a szezon végén távozik Marseille-ből

Sport, 2024.03.20

Egy év után távozik a Marseille csapatától Manhercz Krisztián, a francia csapat világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázója.

Ezt a 27 esztendős válogatott játékos jelentette be szerdán az M1 aktuális csatornán. Az olimpiai bronzérmes pólós egyelőre nem árulta el, hol folytatja pályafutását.

Manchercz Krisztián arról beszélt, hogy ugyan nagyon jól érzi magát a francia klubnál - ahol egészen kiváló szakmai munka folyik -, de végül a távozás mellett döntött.

A magyar vízilabdázó megjegyezte: az új klubszezonig még bőven van teendője, hiszen a Marseille együttesével a francia bajnoki címet még szeretnék megnyerni - a kupában már diadalmaskodott a gárda -, a Bajnokok Ligájában pedig még négy mérkőzés van hátra, majd jön a párizsi olimpia.

A BL-ben a Marseille az első kitűzött célt, a nyolc közé kerülést már teljesítette, a negyeddöntős kört azonban két vereséggel kezdte, kedden hazai környezetben nagy csatában, 14-13-ra maradt alul a Novi Beograddal szemben, Manhercz három gólt szerzett az összecsapáson.

"Sajnos ezzel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, hiszen ha szeretnénk bekerülni a négyes döntőbe, akkor még legalább három meccset kellene nyernünk, ami rendkívül extra teljesítmény lenne" - fűzte hozzá.

A játékos - aki hamarosan apa lesz - a válogatottról is beszélt. Mint elmondta, a párizsi olimpia igazán különleges lesz, hiszen körülbelül nyolc hasonló képességű csapat küzd majd a győzelemért, természetesen ebben benne van a magyar is.

"Azt garantálom, hogy a dohai hetedik hely kellő motivációt adott mindenkinek arra, hogy bizonyítsunk Párizsban" - utalt a játékos a februári világbajnokságra, amelyen a válogatott címvédőként a negyeddöntőben a franciáktól kapott ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!