Már 43 ország nevezett a szegedi kajak-kenu világkupára

Sport, 2021.03.29

A Tokiói Olimpia európai pótkvalifikációs versenyét, és az első gyorsasági világkupát 2021. május 12-16. között Szeged rendezheti meg. Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) tájékoztatása szerint népes mezőny gyűlik össze a Maty-éren.

Kopasz Bálint
A verseny az első gyorsasági világkupa lesz, egyben a parakenusok erőfelmérőjének helyszíne is lesz Szeged. A pótkvalifikációra azért van szükség, mert az egy évvel elhalasztott olimpiára most lehet megszerezni a repülőjegyeket. A versenynaptár szerint május 12-13-án rendezik az Európai Olimpiai pótkvalifikációs versenyt, 14-16-án pedig a Gyorsasági Világkupára kerül sor.

A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint jól halad a májusi verseny szervezése, és minden bizonnyal népes mezőny gyűlik össze Szegeden. Eddig 43 ország jelezte részvételi szándékát, és összesen mintegy 700 sportolót várnak a Maty-érre. Ehhez még csatlakoznak az edzők, kisegítők, a nemzeti szövetségek tisztségviselői, úgyhogy végre megélénkül a város sportélete, ami jó hatással lesz a helyi szállodák forgalmára is. Természetesen az egészségügyi előírások betartására is figyelmeztet a szövetség, hiszen ez a sportolók és a szervezők közös érdeke.

Az ICF állásfoglalása szerint jó esély van arra is, hogy idén szeptember 23-27. között a magyar szervezők megrendezhetik az eredetileg július közepére tervezett nem olimpiai számok világbajnokságát is Szegeden. Ezen az eseményen a tervek szerint az olimpiai számok világkupa-versenynek számítanak majd. Erről legkésőbb június elején születhet meg a végső döntés.
(Webrádió)

Címkék

Kajak-Kenu Kopasz Bálint
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!