Maratoni kajak-kenu Eb - Csütörtökön rajt Horvátországban - ELŐZETES

Sport, 2023.07.12

Csütörtökön rajtol a maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság Horvátországban, a vasárnapig tartó, bródi viadalon a felnőtteknél húsz, az utánpótlás korosztályokban pedig 24 versenyző képviseli a magyar színeket.

A küldöttség már kedden megérkezett a helyszínre. A kontinensviadal különlegessége, hogy nem álló-, hanem folyóvízen versenyeznek majd a maratonisták: a Száván lesznek a rövidkörös és a hosszútávú futamok is.

"A csapattal minden rendben, a körülmények ideálisak, bár nagy hőség van. A folyóvíz miatt lehet, hogy kicsit nehezebb dolga lesz a versenyzőknek, de ez is a maratoni szakág szépsége" - idézte Kadler Viktort, a szakág vezetőedzőjét a magyar szövetség honlapja.

"Most fog kiderülni, hogy a nemzetközi mezőnyben hol helyezkedünk el, bár azt hozzá kell tenni, hogy a világbajnokság a legfontosabb verseny a szezonban nekik is, az Európa-bajnokság a második legnagyobb megmérettetés. Így vannak, akik a dániai vb-re lesznek majd százszázalékos versenyformában" - fogalmazott a szakember.

A szakág idei első nagy nemzetközi versenyén a hétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Kiszli Vanda, a kilencszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Kövér Márton, valamint a szintén világ- és Európa-bajnok Czéllai-Vörös Zsófia és Boros Adrián is tagja a húszfős felnőtt csapatnak.

"Úgy gondolom, hogy korábbi világbajnokaink - Kiszli Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia, Kövér Márton - most is ott lesznek a legjobbak között, párosban viszont új egységek alakultak idén, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy ők hol helyezkednek el a nemzetközi mezőnyben" - mondta Kadler Viktor.

A versenyzők a keddi napon tesztelték a pályát, szerdán pedig már rendes edzésük is volt, amelyen lehetőségük volt a rajttal, a futószakasszal is ismerkedni.

A felnőtt csapat:

kajak:
K-1 rövidkör: Sellyei Csanád és Péli Zalán
K-1: Péli Zalán és Varga Olivér
K-2: Boros Adrián, Kolozsvári Brúnó és Máraligeti Áron, Péli Zalán
női K-1 rövidkör: Kiszli Vanda és Czéllai-Vörös Zsófia
női K-1: Kiszli Vanda és Czéllai-Vörös Zsófia
női K-2: Csengeri Evelin, Sinkó Panna és Rugási Csilla, Csépe Panna

kenu:
C-1 rövidkör: Laczó Dániel és Zsidai Máté
C-1: Kövér Márton és Laczó Dániel
C-2: Simon Sebestyén, Uhrin Dávid és Zsidai Máté, Gilányi Zsolt
női C-1 rövidkör: Hegedűs Karolina Dóra és Molnár Csenge
női C-1: Hegedűs Karolina Dóra és Molnár Csenge
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!