Maratoni kajak-kenu Eb - Kiszli megvédte címét, Czéllai-Vörös harmadik női K-1-ben

Sport, 2022.07.30

Kiszli Vanda megvédte címét, Czéllai-Vörös Zsófia pedig harmadik lett női K-1-ben a Silkeborgban zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság harmadik napján.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a sportág örökös bajnoka 2019 és 2021 után a harmadik Eb-sikerét ünnepelhette a klasszikus maratoni K-1 számban, így a Világjátékok után két héttel Silkeborgban is duplázott. A szombati versenynapot a női kajak egyesek 26 kilométeres döntője zárta, amelyben Kiszli és Czéllai-Vörös között a brit Samantha Clark végzett ezüstérmesként. Női kenuban Bonyai Regina a hatodik, Kulcsár Dorina pedig a hetedik helyen zárt. A 14 kilométeres táv végén az ukrán Liudmila Babak lett az Európa-bajnok.

A férfiaknál K-1-ben 30 kilométeren küzdöttek az indulók, a magyarok közül Boros Adrián a hetedik, míg Máthé Krisztián a 13. pozícióban fejezte be a versenyt. Az aranyérmet a hazaiak klasszisa, Mads Pedersen kaparintotta meg. A kenusoknál előzetesen a kilencszeres világbajnok Kövér Márton, valamint az Európa-bajnok Horváth Márton is indult volna, ám előbbi sérülés, utóbbi pedig betegség miatt volt kénytelen lemondani a részvételt, így ebben a számban ezúttal nem volt magyar versenyző. A 26 kilométeres futamot a spanyol Manuel Campos nyerte.

A nap egyetlen ifjúsági számában, fiú kajak egyesben Varga Olivér bronzérmes lett dán és portugál vetélytársa mögött, Turgonyi Olivér pedig hatodik helyen végzett.

A magyar csapat így már hat arany-, öt ezüst- és négy bronzéremmel áll kontinensbajnokság éremtáblázatának élén. Vasárnap a párosok versenyeivel zárul a viadal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!