Maratoni kajak-kenu vb - Csay Renáta: még mindig szeretem csinálni azt, amit csinálok

Sport, 2019.10.25

A kajakos Csay Renáta azt mondta, az eredményessége egyik titka az, hogy még mindig szereti csinálni azt, amit csinál.

A versenyző pályafutása 20. aranyérmét nyerte a kínai Saohszingben rendezett múlt heti maratoni kajak-kenu világbajnokságon, melyen a magyar csapat megkapta a legeredményesebb nemzetnek járó díjat, ugyanis 21 érmével több mint kétszer annyi dobogós helyet gyűjtött, mint a második helyezett.

"Igazán akkor fogtam fel, hogy mit is értem el, amikor az eredményhirdetés után levetítettek egy kisfilmet, a győzelmeim összeállítását. Meghatódtam, hiszen ez húsz évet jelent a pályafutásomból, gyakorlatilag az életem felét" - fogalmazott pénteken az M4 Sporthíradóban Csay Renáta, aki Czéllai-Vörös Zsófiával - címüket megvédve - párosban győzött a vb-n.

"A tavalyi volt az első közös évünk párosban. Nagyon jól kiegészítjük egymást, a mindig jókedvű Zsófi hozza a fiatalos lendületet, én vagyok a megfontoltabb, a rutinosabb. Nálunk nincs főnök a hajóban, adott esetben én is megfogadom az ő tanácsát. Remélem, lesz még folytatás" - mondta a győri versenyző, minden idők legeredményesebb maratoni kajakozója.

Arra kérdésre, hogy mi a titka, a következőket válaszolta:

"Az elmúlt húsz év nem csak az én érdemem, az edzőm és a családom nélkül nem sikerült volna. A másik titok, ha lehet ezt titoknak nevezni az, hogy még mindig szeretem csinálni azt, amit csinálok, még mindig boldogsággal tölt el, ha a vízen lehetek, a napsütésben, madárcsicsergésben."

A magyar küldöttség minden korosztályt figyelembe véve kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárta a vb-t, Weisz Róbert szakágvezető szerint a versenyzők és az edzők állhatatos munkájának eredménye, hogy - már nem először - megkapták a legeredményesebb nemzetnek járó bika-szobrot.

"A felnőtteknél három aranyat nyertünk, ez is mutatja, hogy Magyarország a maraton szakágban is tartja a vezető helyét a világban. A sportolók és a trénerek minden versenyre rengeteg edzésmunkával készülnek, ez a siker záloga" - mondta a szakember.

Hozzátette: a 2020-as év egyik legfontosabb versenye a júliusi Európa-bajnokság lesz, amelyre hazai környezetben, Csepelen kerül majd sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!