Marco Rossival 2025 végéig szóló szerződést kötött az MLSZ

Sport, 2021.03.12

Új, 2025 végéig szóló szerződést írt alá Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Marco Rossi A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteki közleménye szerint az 56 éves olasz szakemberrel kötött hosszú távú megállapodással folytatják a megkezdett munkát, "biztosítva a stabilitást a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott számára". Az MLSZ tájékoztatása alapján a tréner opciós szerződése legkésőbb 2022 végén járt volna le.

Marco Rossi, aki 2017-ben bajnoki címet nyert a Budapest Honvéddal, 2018-ban vette át a nemzeti csapat irányítását, az együttessel tavaly kijutott a részben budapesti rendezésű kontinensviadalra, a Nemzetek Ligájában pedig hatalmas bravúrral feljutott a legjobb együtteseket tömörítő A osztályba.

Marco Rossi 2018 szeptember 8-án a Finnországban rendezett, 1-0-s hazai sikerrel zárult Nemzetek Ligája-mérkőzésen mutatkozott be a magyar válogatott kispadján, 24 mérkőzésen 12 győzelem három döntetlen és kilenc vereség a mérlege. Ugyanakkor több találkozót - így például az Izland elleni sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtezőt (2-1), vagy a törökök felett aratott, feljutást érő Nemzetek Ligája-sikert (2-0) - csak a televízióból követhette figyelemmel, ugyanis maga is átesett a koronavírus-fertőzésen.
(MTI)

Címkék

Marco Rossi
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!