Máthé: Ha a csapat és a játékos egyet szeretne, akkor minden egyszerűen megy

Sport, 2021.07.05

A napokban robbant a pozitív bomba: 2022 nyarától a világhírű PSG csapatát erősíti Máthé Dominik, a magyar válogatott jobbátlövője, aki jelenleg a norvég Elverum csapatának a tagja. Mit szól a Bajnokok Ligája sorsoláshoz? Mi a legfontosabb feladata a párizsi évek előtti egy évben, miben kell leginkább fejlődnie neki és a válogatottnak? Erről kérdeztük a fiatal játékost.

Máthé Dominik
WR: Éppen beszélgetésünk előtt pár órával készítették el a BL sorsolását. Az Elverum a Szegeddel, a Kiellel, a Vardar Szkopjével, a PPD Zagrebbel, a dán Aalborggal, a fehérorosz Bresttel és a Montpellierrel került össze. Hogyan fogadtátok a sorsolást? Érdekelnek a sportesemények? A bónuszkód.com oldalon további információk várnak.

Az biztos hogy nem könnyű, de a könnyebbik csoportba kerültünk. A cél bekerülni az első hat közé, és szerencsére ez nem csak vágyálom. Kiket tudunk megelőzni? Ha reálisan nézzük, akkor a Zágráb-Szkopje-Brest hármas ellen lehet esélyünk. Természetesen a többi csapat ellen is megpróbáljuk, de azok a meccsek inkább élménynek és elsősorban tapasztalatszerzésnek lesznek jók. Nekünk az is óriási lehetőség, hogy ott lehetünk a BL mezőnyben, és akár a nagyobb, 13. 000 fős csarnokunkban is játszhatunk. Az ilyen meccsek egyébként  kiváló “bemelegítés” lennének a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A célként kitűzött 5-6. helyhez azért hazai pályán és idegenben is kell 1-2 bravúr.                 

WR: Az biztos volt, hogy pályára lép a csapat és személy szerint te is Magyarországon. Kiderült, hogy ez Szegeden fog tétmeccsen megvalósulni, a csoportban legalábbis. Milyen emlékeid vannak a szegedi közönségről?

Mindig jó érzés hazajönni Magyarországra, ha külföldön játszol, én is várom ezt az alkalmat. A szüleim például láttak már válogatott meccsen a pályán itthon, de amióta Elverumban játszom, ez elmaradt, a körülmények miatt, ugye az utazás is nehéz volt, és nem lehetett néző a meccseken. Ez most változni fog, egy nagyon lelkes és szenvedélyes szegedi közönséget várok ellenünk is.

WR: Korábbi nyilatkozatodban is azt mondtad, most mindenképpen külföldön szerettél volna maradni. Egy éve szerepelsz Norvégiában. Miben adott neked pluszt, mit nyújtott neked ez az egy év, amit a magyar közeg nem?

Nyugodtan mondhatom, gyakorlatilag mindent. Érettebb játékos lettem, érettebb ember lettem. Úgy érzem erősebb, gyorsabb vagyok, a mentalitásom is nagyon sokat változott. Nagyon várom a következő idényt, a folytatást.

WR: Mi lesz a következő egy év egyéni célkitűzése, a biztos szerződés tudatában?

Az a célom, hogy a csapat vezéregyénisége legyek. Luc Abalo most elment, és szeretném az ő szerepét átvenni, motiválni a többieket, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Védekezésben is minél többet hozzátenni, illetve hogy még gólerősebb legyek. A PSG-hez való csatlakozás előtt azért még nekem is sokat kell fejlődnöm, felső testben, izomban, lábmunkában, gyorsulásban, de ezen leszek.

Mennyire volt meglepő a PSG megkeresése?

Az idei játékommal úgy érzem, kivívtam ezeket az érdeklődéseket, hiszen a BL-be 59 gólt szereztem. Persze nagyon örültem, amikor megtudtam májusban vagy júniusban, a legendás Omeyer által, hogy érdeklődik irántam a Paris Saint Germain. Nem ilyen hamar, de előbb-utóbb azért vártam, hogy csak befut egy igazán nagy csapat érdeklődése, bíztam benne. Most még valóban mindenképpen külföldön szerettem volna maradni.

WR: Szavaidból úgy veszem ki, hogy gördülékenyen mentek az átigazolási tárgyalások.

Ha a csapat és a játékos is egyet akar, akkor valóban minden könnyen megy. Azt tudom mondani, hogy bárcsak minden ilyen egyszerű lenne az életben. Szerencsére ez a része nagyon gyorsan és jól ment, nagyon motiváltnak érzem magam, hogy majd együtt szerepelhetek Dainis Krištopāns-szal. Várom a közös munkát 2022-től.

WR: Addig nem csak az Elverumban kell kiválót nyújtanod, hanem ahogy utaltál rá, jön egy részben hazai rendezésű Európa-bajnokság. Mi kell ahhoz, hogy ez a jó csapat, a jó keret egy fokkal feljebb lépjen. A tokiói olimpia még csak most jön, de a járvány miatt már közelebb van a párizsi játékok is.

Annyira, hogy egy jövőre elért jó eredmény már akár kiváló alap lehet az olimpiához is. és mi így készülünk. Óriási lehetőség lesz hazai közönség előtt szerepelni. A válogatottat most egy kiváló mag alkotja, ahova be lehet kerülni, de most kevesebb a cserélődés, úgy érzem, Gulyás Istvánék megtalálták azokat, akikkel együtt dolgoznának, és ez nagyon jót tesz a csapategységnek is. Minél többet együtt kell játszani, össze kell csiszolódni. Jól ismerik egymást már a magyar bajnokságban játszók, és kiegészülünk, mi, úgymond külföldiek, jelenleg Szita Zoli, Székely Marci és én. Jó eredményt várok a csapattól az Eb-n.

Boros Tamás

Fotó: Facebook.com

(Webrádió)

Címkék

Máthé Dominik
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!