Még egy évig Lengyelországban kézilabdázik Fazekas Gergő

Sport, 2023.12.23

Még egy évig a lengyel Plocknál szerepel kölcsönben Fazekas Gergő, a Telekom Veszprém kézilabdázója.

A magyar klub szombati tájékoztatása emlékeztetett arra, hogy 2021 novemberében kötöttek négy szezonra szóló megállapodást, amelyet most még egy évvel kiegészített a Veszprém. Az irányító szerződése így 2027 júliusáig tart majd.

A 20 éves játékos jelenleg az ORLEN Wisla Plock csapatát erősíti kölcsönjátékosként, és sérüléséből visszatérve kiváló teljesítményt nyújt a szezonban. A Bajnokok Ligájában tíz forduló után 29 gólnál tart, a lengyel bajnokságban pedig 45 találatot ért el az eddigi 17 mérkőzés alatt. A játékos és a két klub megállapodott, hogy Fazekas még egy évet Lengyelországban tölt kölcsönben, tehát a 2024/25-ös szezont is ott játssza majd le.

Az M1 aktuális csatornának elárulta: Veszprémben úgy látták, ott jövőre még nem tudna elég játéklehetőséget kapni, míg a Plocknál nagyon elégedettek a szezonbeli teljesítményével és számítottak rá.

"Egyértelmű volt, hiszen a Bajnokok Ligájában játszom, sokat játszom és érzem magamon a fejlődést, szóval szívesen maradtam."

December elején Plockban hét góllal segítette jelenlegi csapatát a Veszprém elleni 37-30-as sikerhez a BL-ben. Mint mondta, természetesen volt benne extra motiváció, ám ezt jól tudta kezelni.

Visszatekintve elmondta: tavaly volt egy komoly sérülése, amely megakadályozta abban, hogy azt az egy évet úgy kihasználja, ahogy szerette volna. Idén viszont megkapja a játéklehetőséget, sőt, a keretben lévő sérülések miatt még több szerep hárul rá, így elégedett mindennel.

A Wisla százszázalékos mérleggel vezeti a lengyel bajnokságot, a BL-ben pedig a hatodik helyet foglalja el csoportjában. A pontvadászatban szerdán 29-28-ra győzött a nagy rivális Kielce otthonában, ennek köszönheti hárompontos előnyét. Fazekas Gergő három góllal járult hozzá a diadalhoz, amellyel a Plock megszakította a Kielce 189 találkozó óta tartó bajnoki veretlenségét hazai környezetben.

"Óriási élmény ezen a meccsen játszani, ez egy szent háború, ami a két csapat között van. Egy olyan szintű ellentét, ami fantasztikus" - beszélt a 17 kétperces kiállítást és négy piros lapot hozó rangadóról Fazekas, aki szerdától már edzőtáborban lesz a január 10-én rajtoló németországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!