Megfiatalított kerettel az első nyolcba akar kerülni a Bp. Honvéd férfi vízilabdacsapata

Sport, 2019.08.29

Megfiatalított kerettel a bajnokságban és a Magyar Kupában is az első nyolcba szeretne kerülni a Bp. Honvéd férfi vízilabdacsapata.

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Gergely István, a klub ügyvezető elnöke a szezonnyitó sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a tavaly megkezdett úton szeretnének tovább haladni.

"Az idei bajnokságnak úgy vágunk neki, hogy egyetlen külföldi játékos sincs a keretben, inkább a tehetséges fiatalokra építünk" - hangsúlyozta Gergely, aki hozzátette: megtartották a csapat két világbajnokát, a csapatkapitány Szivós Mártont és Decker Attilát, akik véleménye szerint kimagasló edzésmunkát végeznek. Beszélt arról is, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely abbahagyja az aktív pályafutását és a jövőben pályaedzőként folytatja a klubnál.

Az ügyvezető elnök úgy látja, hogy a klub nyújtotta biztos alapok jó hátteret biztosítanak a nyugodt munkához, a szakmai munka színvonalára pedig Merész András vezetőedző, Kiss Gergely, valamint Steinmetz Barnabás szakosztály-igazgató adja a garanciát.

Steinmetz Barnabás a célkitűzéseket ismertette: ezek szerint a Bp. Honvéd a hamarosan kezdődő Magyar Kupában szeretne csoportjában az élen végezni, hogy kiemeltként jusson be a legjobb nyolc közé. "Utána pedig már bármi megtörténhet" - fűzte hozzá.

A szakosztály-igazgató tájékoztatása szerint az ob I-ben legutóbb 7. helyen végzett együttes számára a bajnokságban is az első nyolcba kerül a cél.

"Szeretnénk a tavalyinál még jobban megkeseríteni a nagy csapatok életét" - jelentette ki, majd azzal folytatta, örül annak, hogy a saját utánpótlásukból is sikerült néhány játékost beépíteni a felnőtt keretbe, s a gárdát maximálisan képesnek tarja a céljaik elérésére.

Merész András vezetőedző kifejtette, erősítésnek tartja, hogy a Bp. Honvédnál maradt a klub két világbajnok pólósa, Szivós Márton és Decker Attila, Kiss Gergellyel pedig abban állapodtak meg, hogy ha ideje engedi, a délelőtti edzéseken részt fog venni, hogy bármikor bevethető legyen, ha szükség lesz rá. A 16+1 fős keretben - ahol a plusz főt Kiss Gergely jelenti - három új igazolás van: Fejős Róbert, aki visszatért Debrecenből, a Kaposvárról érkezett Lukács Ábel és a Szentesről igazolt Tóth Gyula. Ezen kívül a csapat utánpótlásából az U17-es Eb-n harmadik Kevi Bendegúz kerül fel a felnőtt csapathoz.

"Az átlagéletkort tekintve fiatalodtunk, de egyáltalán nem lettünk gyengébbek" - mondta Merész András, aki beszámolt arról is, hogy a másodedző az a Derekas Szilárd lesz, aki eddig a BVSC-nél, illetve az U15-ös válogatottnál dolgozott.

A sajtótájékoztató végén jutalmazták a klub korosztályos válogatottban sikeresen szerepelt utánpótláskorú játékosait, a már említett Kevi Bendegúzt, valamint az U15-ös Európa-bajnokságon aranyérmes Csite Lórándot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!