Megfiatalított kerettel vágnak neki a következő szezonnak a BVSC vízilabdacsapatai

Sport, 2022.09.07

Megfiatalított kerettel várja a szezonrajtot a BVSC-Zugló férfi és női vízilabdacsapata.

Szatmáry Kristóf, a klub elnöke szerdán sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egyesület a nyári holtszezont is sikerekben gazdagon zárta, ugyanis több játékosa is tagja volt az utánpótlás világversenyeken nagy győzelmet aratott magyar csapatoknak.

Az előző idényben hatodik férficsapat több poszton is fiatalodott, érkezett a keretbe az ifjúsági világbajnok magyar válogatott kapusa, a belgrádi torna legjobbjának választott Gyapjas Viktor, valamint Pécsről Csacsovszky Alex és Gál Dávid, továbbá Sziládi Kristóf az OSC-től.

Kemény Kristóf vezetőedző kiemelte, az öt hónapos bajnoki szünet elején először az elmúlt idényt elemezték ki, majd egy kis szárazföldi utómunka várt a játékosokra. Ezt egy hosszabb pihenő követte, aztán egy hosszú alapozás.

"A szezon rajtjához közeledve már inkább a taktikai elemeken, az egyéni képzésen van a hangsúly. Gyorsabb és dinamikusabb lett a gárda, szükségünk is volt a vérfrissítésre" - mondta a szakember, aki csapatával október elején a bajnoki rajttal szinte egy időben az Eurokupa selejtezőjében is érdekelt lesz.

A női csapatnál a legfontosabb változás, hogy 12 év után nem Petrovics Mátyás, hanem egy legendás játékos, Stieber Mercedes irányítja az együttest. A világ- és Európa-bajnok pólós csaknem 25 év után tért vissza Olaszországból.

A csapatból több rutinos, válogatott játékos távozott, a helyükre fiatalok érkeztek Újvári Lili, Ármai Zita, Kolarova Tamara és Tóth Rebeka személyében.

Stieber Mercedes - aki játékosként aranyérmet szerzett a napokban Rómában befejeződött masters Európa-bajnokságon - elmondta, az új játékosok nagyon jó igazolásnak tűnnek, a csapattól pedig azt várja, hogy megfeleljen az önmaguk által kitűzött céloknak.

Szatmáry Kristóf a sajtótájékoztatón beszélt a szombaton sorra kerülő BVSC Openről, melyen az érdeklődők megismerkedhetnek a klub szakosztályaival. Az elnök emellett köszöntötte az utánpótlás világversenyeken sikeresen szerepelt sportolókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!