Megnyitott az V.30 Belvárosi Sportközpont

Sport, 2021.09.14

Megnyitott az V.30 Belvárosi Sportközpont - tájékoztatta az MTI-t kedden a Belváros Önkormányzata.

A bejárat előtt kifeszített nemzeti színű szalagot Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester vágta át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Szivós Márton világbajnok vízilabdázó társaságában. Az átadáson jelen volt a többi között Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász, ifj. Becsey János paralimpiai úszóbajnok és Kékesi Márton alpesi síző - áll a közleményben.

"Az V.30 Belvárosi Sportközpont által egy olyan létesítményt szerettem volna megteremteni a belvárosiaknak, ahol idősek, fiatalok, családok, diákok együtt sportolhatnak, pihenhetnek és töltődhetnek fel, sőt ahol a legifjabb belvárosiak eljuthatnak az első karcsapásoktól a magabiztos úszástudásig" - nyilatkozott Szentgyörgyvölgyi Péter.

A többszintes komplexum számos funkciót magában foglalva egy mindössze 35x19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal ellensúlyozva a kis alapterületet, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence, vagy a sportcsarnok nyújtó terasza és a rendezvénytermek mozgatható falai. A sportközpont akadálymentes kialakításának és sokrétű szolgáltatásainak köszönhetően minden korosztály által látogatható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!