TV műsor

Menczer: kiemelt ügy a hátrányos helyzetű gyermekek segítése

Sport, 2021.07.15

Kiemelt ügy a hátrányos helyzetű gyermekek segítése - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezetnek adományozott teqball asztalok átadóján.

A segélyszervezet központjában rendezett átadón Menczer Tamás - aki a Magyar Teqball Szövetség jótékonysági bizottságának az elnöke is - úgy fogalmazott: a teqball nemcsak Magyarországon, hanem világszerte egyre ismertebb, és kiváló példája a magyar találékonyságnak.

Az államtitkár az Ökumenikus Segélyszervezet munkásságát példaértékűnek nevezve reményeit fejezte ki, hogy sok gyermekkel megismertetik a teqballasztalon játszható sportokat.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az átadón a közösségépítés fontosságáról beszélve azt mondta: a teqball is jó eszköz ahhoz, hogy összehozzon egy közösséget. Elmondta, hogy már hat regionális központjukban - Miskolcon, Kaposváron, Sátoraljaújhelyen, Vizsolyban, Debrecenben és Kastélyosdombón - van teqballasztaluk, melyek nyári táboraikban nagyon népszerűek.

A csütörtökön a teqballszövetség által több mint 2,5 millió forint értékben adományozott öt új asztallal már tizenegyre nőtt teqballpályáik száma, és gondolkodnak minitorna kiírásán is - mondta a segélyszervezet elnök-igazgatója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!