TV műsor

Mészáros János maradt a karate szövetség elnöke

Sport, 2021.05.27

Újabb öt évre egyhangúlag Mészáros Jánost választotta meg a Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) tisztújító közgyűlése.

A szövetség tájékoztatása alapján az eseményen a régi-új elnök hangsúlyozta: komoly fellendülést tudhat maga mögött itthon a sportág, és a következő ciklusban is hasonlóan sikeres esztendők várhatók, 2023-ban pedig felnőtt világbajnokságnak adhat otthont Magyarország.

A közelmúlt sikerei közül Mészáros a 2020-as hazai rendezésű kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságot emelte ki, amely - mint mondta - minden tekintetben fantasztikus sikert hozott, és kiváló főpróbája volt a 2023-as szintén budapesti felnőtt világbajnokságnak.

Az MKSZ elnöke beszámolt arról, hogy a sportág az elmúlt években itthon bekerült a kiemelt sportágak közé, az iskolai oktatás és az edzőképzések terén komoly előrelépéseket tettek, vidékfejlesztési stratégiát indítottak el, jövőre pedig megünneplik a karate hazai megalakulásának 50. évfordulóját.

A sportág olimpiai bemutatkozásával kapcsolatban Mészáros János azt mondta: elképesztően nehéz bejutni a kategóriánként tíz-tíz versenyző közé, de reményei szerint egy-három magyar versenyzőnek sikerülhet a tokiói részvétel kivívása, amit legközelebb a két hét múlva sorra kerülő párizsi olimpiai kvalifikációs tornán lehet elérni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!