Mind a négy magyar kötöttfogású olimpiai induló érmet nyert Törökországban

Sport, 2021.06.20

A tokiói olimpián szereplő mind a négy magyar kötöttfogású birkózó dobogóra állhatott a Törökországban rendezett rangos nemzetközi viadalon.

A legelőkelőbb helyen Szőke Alex zárt, aki a 97 kilogrammosok között a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes bolgár Kiril Milovot, majd a török Cebit és a kirgiz Mahmudovot is legyőzve a döntőbe került, amelyben a vb- és Eb-címvédő orosz Musza Jevlojevtől kikapott és a második helyen zárt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szintén világ- és Európa-bajnoki címvédő Lőrincz Tamás (77 kg), valamint Korpási Bálint (67 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg) bronzérmet nyert. Előbbi a vb-második kazah Zsadrajevtől kikapott, a helyosztón viszont technikai tussal múlta felül a török Akkoyunt. A 67 kilóban induló, egy súllyal feljebb vb- és Eb-győztes Korpási az U23-as Eb-2. török Kamalt és a felnőtt Eb-2. orosz Abdullajevet magabiztosan verte, majd 1-1-gyel kapott ki a vb-, Eb-aranyérmes orosz Szurkovtól, a bronzmeccsen pedig elsöpörte a kirgiz Aszikejevet.

A világbajnoki második Lőrincz Viktor az Ázsia-bajnok iráni Alizadeh legyőzését követően kikapott az U23-as Eb-nyertes orosz Margarjantól, a vigaszágon aztán a junior és katonai vb-első orosz Kodzokovot, majd a bronzmeccsen a kazah Turszunovot is legyőzte és szintén harmadik lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!