Minden éremből jutott a magyaroknak a racicei korosztályos Eb 1000 m-es számaiban

Sport, 2019.07.13

Három érmet nyertek a magyar kajak-kenusok a racicei korosztályos Európa-bajnokság 1000 méteres versenyein szombat délelőtt.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a kajakos Csikós Zsóka kezdte az éremszerzést, aki az ifjúsági lányoknál magabiztos győzelmet aratott. A fiúknál az U23-as korosztályban Béke Kornél is kiválóan kajakozott, ez pedig a harmadik helyre volt elég. A harmadik magyar érmét a Majoros Mátyás, Nyerges Áron ifjúsági kajakpáros szerezte, amely ezüstérmes lett.

A Koleszár Mátyás, Németh Viktor (K-2 U23) páros a negyedik, Posta Réka (K-1 U23) az ötödik, Fejes Dániel (C-1 U23) és a Lelovics Dávid, Bakó Tamás (C-2 U23) kettős egyaránt a hatodik, a Kollár Kristóf, Hodován Dávid (C-2 ifi) egység pedig a nyolcadik helyen zárt.

Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány kiemelte: több számban nem a válogatók győztesei indultak, illetve indulnak az Eb-n, mégis nagyon jó döntésnek tartja, hogy ezzel a kerettel neveztek.

"Az ő szereplésükkel fel tudjuk mérni a nemzetközi mezőnyt, és tudunk kalkulálni, hogy az első vonalba tartozó versenyzőink mire számíthatnak majd a világbajnokságon" - mondta. Hozzátette: Csikós Zsóka "fantasztikus győzelme" mellett Béke Kornél harmadik helye nála "igazi szenzációnak számít", valamint nagy dolognak tartja a Majoros, Nyerges páros ezüstérmét is.

Szombaton délután a 200 méteres középfutamokat rendezik Racicében, vasárnap pedig a két rövidebb táv döntői következnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!