Minifutball Eb - Szétlövéssel búcsúztak a nyolc között a magyarok

Sport, 2022.06.09

A magyar minifutball-válogatott szétlövéssel kikapott a kazah együttestől a kassai Európa-bajnokság csütörtöki negyeddöntőjében.

A nem túl magas iramú első félidőben nem született gól, a nagyobb lehetőség Nagy Lajos csapata előtt adódott. A fordulást követően - röviddel egy kimaradt nagy magyar helyzet után - egyéni villanásból Kazahsztán szerzett vezetést. Az egyenlítő gólt - a csoportkörben a portugálok és a törökök ellen is duplázó - Suscsák Máté szerezte, a rendes játékidőben pedig nem született döntés, így következett a szétlövés. A kazahok mindhárom kísérletüket gólra váltották, míg magyar részről Csoszánszki Dávid és Suscsák belőtte, Sós Márkó lövését viszont hárította a kazah kapus.

A magyar válogatott először 2015-ben szerepelt Eb-n, és az utóbbi években a kontinens legjobbjai közé nőtte ki magát, a mostani tornán az első kalapból sorsolták ki. Az eddigi legjobb eredményt a 2017-es Európa-bajnokságon érte el az együttes, amikor bronzérmet nyert. A mostani kontinensviadalon a csapat tagja volt a többi között a nagypályán 95-szörös válogatott, a 2016-os Eb-n is szerepelt Juhász Roland, valamint a nemzeti csapatban 10-szer pályára lépett Czvitkovics Péter is.

A minifutballt 5+1-es felállásban, 4x2 méteres kapura játsszák kispályán, a játékidő 2x25 perc.Minifutball Európa-bajnokság, Kassa, negyeddöntő:
Kazahsztán-Magyarország 1-1 (0-0) - szétlövéssel: 3-2
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!