MOB - Bartha Csaba az új sportigazgató

Sport, 2022.04.01

Bartha Csaba sportigazgatóként tért vissza a Magyar Olimpiai Bizottsághoz (MOB).

A MOB honlapjának beszámolója emlékeztet, hogy a korábbi sportigazgató, Fábián László péntektől (mától) főtitkárként tevékenykedik, az utódja pedig Bartha lett, aki 2012-től a szervezet sportigazgató-helyettese, 2016 őszétől 2017 májusáig pedig főtitkára volt. A magyar küldöttséggel részt vett három olimpián, egy Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, két ifjúsági olimpián és egy Európa Játékokon.

Bartha tevékenykedett már a Debrecen labdarúgócsapatának sportigazgatójaként, az Újpest FC ügyvezetőjeként, a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnökeként, hosszabb ideje a Testnevelési Egyetem oktatója, 2015-től az Edzéselmélet és Módszertani Kutató Központ igazgatója.

"Bartha Csaba nagyon felkészült szakember, nagy tapasztalata van a magyar sport, a szövetségi működés és az olimpiai mozgalom terén egyaránt. Maximális bizalommal vagyok iránta" - mondta Fábián László, olimpiai bajnok öttusázó.

A MOB elnöksége - a január 29-én elnökké választott Gyulay Zsolt vezetésével - március 9-én döntött arról, hogy április elsejétől a sportigazgatói posztot betöltő Fábián László lesz a főtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!