Molnár Martin győzött az idénynyitó gokartos Winter Cupon

Sport, 2023.01.23

A 14 éves Molnár Martin nyerte az idei gokartos idényt megnyitó olaszországi Winter Cupot a felnőttek mezőnyében, azaz az OK kategóriában.

A Motorsport Talent Management (MOTAM) hétfői közleménye szerint a tavaly még a junior mezőnyben szereplő Molnár - akinek ez volt pályafutása harmadik versenye a felnőtt nemzetközi gokartos géposztályban - egész hétvégén az élmezőnyben versenyzett, a döntőben pedig nagyot csatázva, két legfőbb riválisát egyszerre megelőzve diadalmaskodott.

A Lonatóban rendezett versenyhétvégén 29 fős mezőny állt rajthoz az OK kategóriában, Molnár a négyből három előfutamban harmadik, egyben pedig második volt, majd a vasárnapi szuper előfutamban elért negyedik helye azt jelentette, hogy a fináléban a harmadik rajtkocka az övé. A MOTAM beszámolója szerint a HUMDA Academy által támogatott versenyző a 22 körös döntő viadalon végig a győzelemért volt harcban, s bár a 20. kört még harmadikként kezdte meg, az előtte csatázók egymás elleni küzdelmét kihasználva egyszerre előzte meg riválisait, majd magabiztosan nyert.

Molnár legközelebb a mostani hétvégén áll rajthoz a WSK Champions Cup elnevezésű versenyen, szintén Lonatóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!