Motoros flat track vb-futam lesz Debrecenben szombaton

Sport, 2022.09.29

Debrecenben rendezik meg a motoros flat track - az amerikai oválpályás motorversenyek európai változata - világbajnokság negyedik futamát szombaton - jelentették be sajtótájékoztatón a szervezők.

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a tavalyi vb-futam után második alkalommal nyílik lehetőség az esemény megrendezésére a Perényi Pál Salakmotor Stadionban.

A verseny igen színvonalasnak és kiélezettnek ígérkezik, hiszen az első három vb-futam szoros eredménnyel zárult: a tabellán az élmezőnyben 60, 59 és 58 ponttal állnak a versenyzők. A sorozat jövő szombaton Olaszországban zárul.

A debreceni futamra 30 nevezés érkezett 12 országból. A spanyol, olasz, francia, lengyel, holland, német, cseh, olasz, osztrák és magyar versenyzők mellett Argentínából és Japánból is érkeztek motorosok, köztük egy osztrák és egy argentin hölgy is.

A magyarokat a rendező jogán a szabadkártyával induló ifjú Adorján Zoltán salakmotoros, illetve Miklósi Tamás képviseli.

Adorján elmondta, mélyvíz lesz számára ez a verseny, hiszen ő a hagyományos salakmotorban versenyez, ám számít a közönség biztatására, s reméli, pontszerzőként végez majd.

Pénteken a versenyzők számára kötelezően előírt edzést ingyen tekinthetik meg az érdeklődők, míg a szombaton 15 órakor kezdődő versenyre a 14 éven aluliak ingyen, a többiek pedig kedvező áron, 3000 forintos jeggyel mehetnek be a stadionba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!