Műkorcsolya Eb - Olasz vezetés, hatodik helyen a magyar páros

Sport, 2023.01.25

A párosoknál az olasz Sara Conti, Niccolo Macii kettős áll az élen a rövidprogramot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság szerdai nyitónapján, a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei magyar duó a 13 induló között a hatodik helyről várja a kűrt.

A magyarok egysége ebben a felállásban most debütált világversenyen, ugyanis Pavlova az előző idényben még Nagy Balázzsal versenyzett, aki egyéves szünetet tart a pályafutásában. Az új páros kifejezetten tetszetős produkciót nyújtott, jól sikerült a dobott tripla Lutz, valamint a szinkronban végrehajtott háromfordulatos toeloop is, az emelésekben sem volt hiba. Néha az együttmozgással akadtak problémák, illetve az úgynevezett halálforgás nem volt túl lendületes.

Összességében a bírók 57,97 ponttal jutalmazták a legjobb tízbe várt Pavlovát és Sviatchenkót, akik így több mint négy pontot javítottak az eddigi legjobb rövidprogramjuk eredményén.

A legjobbak közül a tavaly hetedik Sara Conti és Niccolo Macii kapta a legmagasabb pontszámot, ők egyedüliként jutottak 70 pont fölé. Az olaszokat két német páros követi, az egyiknek több mint három, a másiknak kevesebb mint nyolc pont a hátránya. A magyarokat öt pont se választja el a dobogós helytől.

A finnországi kontinensviadal 16.40-től a férfiak rövidprogramjával folytatódik. A párosok kűrjét csütörtökön 18.25-től rendezik.


Eredmények:

páros rövidprogram:
1. Sara Conti, Niccolo Macii (olasz) 70,45
2. Annika Hocke, Robert Kunkel (német) 67,08
3. Alisa Efimova, Ruben Blommaert (német) 62,77
...6. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei 57,97
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!