Multisport Eb - Atlétika: Takács Boglárka futamharmadikként búcsúzott a 100 méter elődöntőjében

Sport, 2022.08.16

Takács Boglárka elődöntős futamában harmadik lett, ám ez nem volt elég a fináléba kerüléshez női 100 méteren a müncheni multisport Európa-bajnokság keretei között zajló atlétikai Eb-n.

A BHSE 20 éves sprintere a hétfői előfutamát megnyerte és biztosan jutott a kedd esti folytatásba, melyben a szám kiemeltjei is csatlakoztak a mezőnyhöz. A három futamból az első két-két helyezett és a két legjobb időt elérő vágtázó jutott a fináléba.

Takács Boglárka a második futamban mások mellett a szám címvédőjével és világbajnoki negyedikjével, a brit Dina Asher-Smith-szel futott együtt. Az első rajtot visszalőttek, majd a második után az egyes pályán futó magyar tehetség jól kapott lábra, végig jó tempóban futott, a célba pedig szoros befutó végén harmadiknak ért be 11.49 másodperces eredménnyel. Asher-Smith kiemelkedett a mezőnyből és lazán futva is 11.15 másodperccel nyert, második helyen pedig a spanyol Maria Isabel Perez végzett 11.35-tel.

"Kicsit csalódott vagyok, mert szerettem volna döntőbe jutni és úgy érzem, lett volna erre lehetőségem" - mondta az M4 Sportnak láthatóan szomorúan a magyar csúcsot 11.37 másodperccel tartó sprinter. "Persze az enyém volt a leggyengébb egyéni csúcs a futamban, így a harmadik hely szép, de szerettem volna ebben a nagy stadionban még egyet futni."

Az összesítésben 16. helyen végzett Takács azt is elmondta, hogy az első rajtját nagyon jónak érezte, míg a második előtt már mindene remegett, a futását viszont jónak érezte.

A keddi napon Takács Boglárka volt az utolsó magyar atléta Münchenben, ahol délelőtt Madarász Viktória bronzérmet nyert a gyaloglók 35 kilométeres távján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!