Multisport Eb - Francia siker a triatlonosok vegyes váltójában, Magyarország tizedik

Sport, 2022.08.14

A magyar csapat a tizedik helyen végzett a triatlonosok vasárnapi vegyes váltó versenyszámában a müncheni multisport Európa-bajnokságon. A viadalt a franciák nyerték a házigazda németek, valamint a svájciak előtt.

A lebonyolítás szerint a négytagú staféta férfi-nő-férfi-nő sorrendben váltotta egymást úgy, hogy mindenki 300 métert úszott, 7,2 kilométert kerékpározott, majd 1,6 kilométert futott.

A vasárnapi versenyben 19 csapat indult, a magyaroknál Dévay Márk kezdett, aki a hatodik helyen váltotta az Eb-n csak ebben a számban szereplő Bragmayer Zsanettet. A tokiói olimpián 12. versenyző a gyengébb úszás után a második tusában javított, ezzel együtt a csapat kissé visszaesett, Lehmann Csongor a középmezőnyben vette át a képzeletbeli stafétabotot.

A szombati egyéni versenyben remeklő, az éremről éppen csak lemaradó tiszaújvárosi triatlonos ezúttal is nagyszerűen teljesített, különösen futásban volt kiemelkedő. Így az egy hónappal ezelőtt Tiszaújvárosban junior Európa-kupán győztes Dobi Lili az ötödik helyről kezdhette meg a saját távját. A fiatal versenyző aztán nem tudta tartani ezt a pozíciót, s végül a tizedik helyen hozta be a magyar csapatot.

A versenyt többezer szurkoló tekintette meg az Olimpiai Parkban, ahol a korábbi sportági versenyekhez hasonlóan nagyszerű volt a hangulat.


Eredmény:

triatlon, vegyes váltó, Európa-bajnok:

--------------------------------------
Franciaország 1:25:30 ó
2. Németország 1:26:03
3. Svájc 1:26:19
...10. Magyarország (Dévay Márk, Bragmayer Zsanett, Lehmann Csongor, Dobi Lili) 1:28:35
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!