Multisport Eb - Kajak-kenu, nyilatkozatok

Sport, 2022.08.20

A magyar versenyzők nyilatkozata a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságról:



Kopasz Bálint (K-1 1000 m, 1. hely):
"Nagyon boldog vagyok, hogy kijött egy csúcsszuper forma, pedig délelőtt úgy éreztem, hogy nyomott vagyok egy kicsit, elég magas volt a páratartalom. Viszont nagyon jó taktikát alkalmaztam, ennek nagyon örülök, ahogy annak is, hogy erős voltam fejben, ami nem könnyű minden ezer méteres versenyen. Ez a legnagyobb erősségem. Az utolsó kétszáz méteren olyat tudtam indítani, amivel megtörtem Pimentát. Hosszú évek óta versenyzünk együtt és kiismertem. Fantasztikus így zárni ezt az évet. Továbbra is büszke vagyok arra, hogy edzőmmel, édesanyámmal ilyen jól együtt tudunk dolgozni és megbízunk egymásban. Szeretnék még sok ilyen szép versenyzést, eredmény megélni vele."


C-2 500 m (2. hely):

Bragato Giada:
"Nagyon jó pályát jöttünk, a vb után azt mondtuk, hogy itt következik a visszavágó az ukránokkal. Ez sajnos nem sikerült, de már most is közelebb voltunk hozzájuk és még közelebb is fogunk kerülni, és jövőre az a cél, hogy megverjük őket. Ez az év felülmúlja a várakozásainkat. Elég nagy teher, hogy most olimpiai számban indulunk, és szerettünk volna jól bemutatkozni a felnőtt mezőnyben, megmutatni, hogy figyelni kell ránk."

Nagy Bianka:
"Nem volt előfutamunk, ezzel együtt nem éreztem első pályásnak a versenyünket. Amióta kint vagyunk, próbáltuk feltérképzeni a pályát. Még indulunk a szegedi U23-as vb-n, most úgy érzem, az nagyon fog fájni, mert feszített a tempó. Remélem, most tudunk egy kicsit pihenni, nekem Szegedre egyébként sem kell sokat utaznom, úgyhogy ott még tudjuk majd hozni a jó formánkat."


Adolf Balázs (C-1 1000 m, 8. hely):
"A helyezéssel nem vagyok elégedett, de azzal igen, hogy maxos pályát tudtam jönni. A jelenlegi formámmal nem vártam, hogy dobogóznék, talán sokat nem kaptam az élbolytól, ezzel a formával ez egy vállalható teljesítmény. Bizakodó vagyok a jövőre nézve, ha sikerül visszahozni a jó formámat, sőt, még javítani is rajta, akkor kő kövön nem marad."


K-2 500 m (4. hely):

Fojt Sára:
"Szerintem jobb pályát mentünk, mint tegnap. Fokozatosan egyre javultunk, szerintem még sok van bennünk."

Pupp Noémi:
"Vegyes érzéseink vannak, jó lett volna érmet szerezni, de ez a negyedik hely sem rossz annak fényében, hogy egy hete ültünk össze. Keserédes a hangulatunk, mert két tizedre volt a dobogó, lehet, hogy ha van bennünk még eggyel több edzés, akkor megvan az érem. De majd kielemezzük, és remélem, hogy a végén csak az édes íz marad."


K-4 500 m (4. hely):

Kuli István:
"Amikor beértünk és megtudtuk, hogy nem lett meg a dobogó, akkor nagyjából két-három másodpercig szomorkodtunk. De ha visszatekintünk a szezonra, ez egy pozitív visszajelzés, úgyhogy boldogok vagyunk."

Nádas Bence:
"Jól kaptuk el a rajtot és jól jöttünk végig. Azt éreztem, hogy fut alattunk a hajó, tudtuk tartani a tempót és az indítások is jól sikerültek. Nagyon jó eredmény ez a negyedik hely."


Lucz Anna (K-1 200 m, 4. hely):
"Megcsináltam mindent, amit tudtam. Nagyon szoros verseny volt, itt már csak nüanszok döntenek, nekem most a negyedik hely jutott. Szerintem jó pálya volt, persze jó lett volna dobogóra állni, de nem hiszem, hogy egy negyedik hellyel elégedetlennek kellene lennem."


Korisánszky Dávid (C-1 200 m, 5. hely):
"Abból a hat kétszáz méterből, amit a vb-n és az Eb-n mentem, ez a döntő volt a legjobb. Látom, hogy 30 és 80 méter között kell fejlődnöm, viszont a második száz méterem szerintem egyedülálló a mezőnyben és ennek nagyon örülök."


K-2 200 m (7. hely):

Balaska Márk:
"Rutinos vagyok kétszáz párosban, odatettük magunkat Magyarországért, kiálltunk tiszta szívvel, de ez egy ilyen verseny, van, hogy sikerül, van, hogy nem."

Csizmadia Kolos:
"Nem titok, hogy az ötszáz négyes nagyon sokat kivett belőlem, teljesen elkészültem az erőmmel az utolsó ötven méterre. Örülök, hogy így meg tudtuk csinálni ezt a kétszázas pályát, bár a végére nagyon elfáradtunk."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!