Multisport Eb - Kajak-kenu, nyilatkozatok

Sport, 2022.08.21

A magyar versenyzők nyilatkozatai a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságról:



Pupp Noémi (K-1 1000 m, 1. hely):
"Nagyon jónak éreztem a pályámat, bár kicsit beragadtam a rajtban. A közepe az szerintem patika volt, és a végére aztán szerencsére akkora előnyt tudtam összeszedni, hogy bár jött a lengyel lány, nem tudott megfogni. Egyébként az eredményhirdetés előtt azt mondta nekem, hogy én lettem a második, így csak akkor hittem el, hogy győztem, amikor az ő országát mondták be a második helyre. Még nem sikerült beszélnem a testvéremmel (Pupp Réka, olimpiai ötödik dzsúdós), mert éppen most utazik haza a japán edzőtáborból, de ha valaki, akkor ő tudja, hogy ez mit jelent. Mindig mindenben egymás mellett állunk, úgyhogy ez az ő érme is. Tőle láttam, tanultam, hogy milyen sportembernek lenni."


Női C-2 200 m (1. hely):

Bragato Giada:
"Én semmit sem láttam a befutónál, csak egyszerre hallottam négy dudát, nem tudtam, melyik a miénk. Aztán Bianka szólt, hogy a kivetítőn minket írtak ki elsőnek, akkor már mertem örülni. Friss páros a miénk, de azt érzem, hogy pályáról pályára jobbak vagyunk, ez a döntőben is kijött."

Nagy Bianka:
"A befutó után én is izgultam, de az volt a megérzésem, hogy mi nyertünk. Jól jött ki az utolsó húzásunk, és a rajtunk sem volt rossz, pedig az a gyenge pontunk. Sikerült fejlődnünk, előrelépnünk, és remélem, hogy jövőre az olimpiai távon is tudunk majd nyerni."


Női K-2 200 m (1. hely):

Kiss Blanka:
"Nagyon boldog vagyok, hogy a világbajnokság után az Európa-bajnokságot is sikerült megnyernünk. Maximálisan elégedett vagyok a párosunkkal. Nem feltétlenül jöttünk jó pályát, de ez nem számít, ha nyerünk."

Lucz Anna:
"Nagyjából végig éreztem, hogy valahol elöl vagyunk, nem nagyon nézelődtem, csak próbáltam nyomni, ahogy tudom. Amikor beértünk, akkor látta Blanka, hogy megvan."


Férfi C-2 200 m (6. hely):

Korisánszky Dávid:
"Ebben most ennyi volt. A mi párosunknak kevesebb kilométere van, mint a legtöbb riválisunknak, ha innen nézzük, akkor túltejesítettünk. Nem sokat tudtunk együtt készülni, ezzel együtt én nagyon boldog vagyok és elismerésem Hodónak, mert remekül megoldotta a feladatot."

Hodován Dávid:
"Az Eb utolsó napjáig kellett várnom a bemutatkozásomra, ez nem egyszerű feladat, és hát a többiek sem veszíteni jöttek. A 200 méter maximális koncentrációt és brutális izomzatot igényel, úgyhogy van még fejlődnivalóm. Egyébként szerintem nagyon jó pályát jöttünk."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!