Multisport Eb - Krizsán ötödik hétpróbában

Sport, 2022.08.18

Krizsán Xénia az ötödik helyen végzett hétpróbában a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló atlétikai Eb-n csütörtökön.

Az MTK Budapest versenyzője a hatodik helyről várhatta az utolsó tusát, a 800 méteres futást, amely az erősségei közé tartozik, a tokiói olimpián például megnyerte ezt a számot.

Krizsán ezúttal a harmadik helyen ért célba a kétkörös távon 2:10.90 perccel, idei legjobbjával. Ezért 951 pontot kapott, összesítésben pedig az ötödik helyre lépett előre 6372 ponttal. Egyben a tavalyi ötkarikás játékok óta először fejezett be egy hétpróba-versenyt.

Krizsán az első szám után még csak a 13. helyen állt, de fokozatosan javított. A fedett Eb-bronzérmes atlétának a mostani a második legjobb szabadtéri Eb-eredménye a 2016-os negyedik hely után.

"Nagyon izgultam a 800 méter előtt, és jó későn is futottunk, már nem volt igazán meleg. Belülről úgy éreztem, mintha végig sprinteltük volna az egészet. Ez mindig kemény itt a végén" - értékelt az MTI-nek Krizsán. "Sajnos nehéz évet tudhatok magam mögött, így ezt az ötödik helyet előre aláírtam volna. Nagyon örülök a helyezésnek, bár minden versenyszámban hagytam 20-30-50 pontot. Ha ezeket összeadom, akkor jó helyen vagyok, csak ennek az eredménynek ki kell jönnie egyszer jókor, jó helyen" - mondta a sportoló.

Az aranyérmet a nagy esélyes belga Nafissatou Thiam szerezte meg, aki így már egyformán kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát.



Eredmény:

hétpróba, Európa-bajnok:

------------------------

Nafissatou Thiam (Belgium) 6628 pont
2. Adrianna Sulek (Lengyelország) 6532
3. Annik Kälin (Svájc) 6515
...5. Krizsán Xénia 6372
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!