Multisport Eb - Molnár Janka nem jutott elődöntőbe 400 gáton

Sport, 2022.08.17

Molnár Janka futamában a hatodik helyen ért célba, és nem jutott be az elődöntőbe női 400 méter gáton a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló atlétikai Eb-n.

Multisport Eb - Atlétika A 21 éves magyar versenyző a harmadik, utolsó előfutamban állt rajthoz, s az azt megelőző két futás alapján egyértelműnek tűnt, hogy 57 másodpercen belüli eredmény kell a továbbjutáshoz, ami az idén már 56.04-et is teljesítő Molnártól reálisnak tűnt.

A magyar gátas a rajt után jó tempóban futott, váltott lábbal, gond nélkül vette a gátakat, s a célegyenesre fordulva a negyedik-ötödik helyen haladt. Az utolsó előtti gát előtt aztán ritmust váltott, és megindult előre, ám nem jött ki jól a lépés, le kellett lassítania, így visszaesett, s végül a hatodik helyen ért célba 57.38 másodperces eredménnyel.

"Nagyon nem jött ki a ritmus a végén, de majdnem végig rossz volt. Figyeltem rá, hogy azt csináljam, amit az edzőm kért tőlem, nem tudom, sikerült-e. Nagyon elfáradtam, már a hat-hetedik gátnál, nem tudom, ez miért történt. Múlt héten a Gyulai Memorial ennél sokkal könnyebben ment, érzésre is jobb volt. Nem tudom, miért sikerült ez ennyire nehézkesre." - nyilatkozott az MTI-nek az élete első felnőtt világversenyén szereplő futó, aki hozzátette: magabiztosan ment be az arénába, mert tudta, hogy jó formában van és nagyon sajnálja, hogy az az eredmény, ami már tavaly óta benne van, ezúttal sem jött ki belőle.

Az elődöntőbe a futamok első három-három helyezettje és a három legjobb időt elérő került. Molnár Janka összesítésben a 19. helyen végzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!